Bódi Bernadett Zalaszentgróton (2018.6.01.,10:30)

A világ legjobb csapatában játszik

 

Háromnegyed óráig osztotta Bódi Bernadett az autogramot.

 

A Győri Audi ETO KC jobbszélsője, Bódi Bernadett volt a vendég kedden a város női kézilabda- csapatánál. A randevút a Zalaszentgróti KC kérésére a keszthelyi dr. Iglódi Endre hozta tető alá, és ő is moderálta a beszélgetést, amely a sportcsarnokban telt ház előtt zajlott le.
- A szentgróti közönség fantasztikus, ezt tapasztaltam a saját csapatuk meccsein, illetve amikor közösen Győrben jártunk, az ottani női együttes egy-egy találkozóján - mesélte dr. Iglódi Endre, akit ezer szál fűz a sporthoz, és ezen belül a kézilabdához is.

 

Közös fotó is készült. (rákattintva nagyítható)

 

- Most is óriási volt a lelkesedés, élénk párbeszéd alakult ki a vendég és a 250 fős publikum között. A közönség sok érdekeset megtudhatott a Győr 140-szeres válogatott (a nemzeti csapat jelenlegi keretében ezzel ő a csúcstartó), 3-szoros Bajnokok Ligája-győztes, 6-szoros magyar bajnok és MK-győztes játékosának életéről. Elhangzott: 32 évvel ezelőtt Szegeden született, Győrbe 17 éve szerződött először, 2013 óta folyamatosan a csapat tagja. Beszélt legkedvesebb játszótársairól, Tomori Zsuzsannáról és Görbicz Anitáról, utóbbi sportemberi nagyságát hosszan méltatta. Szóba került a Győrtől éppen most búcsúzó spanyol edző, Ambros Martín, aki nélkül a csapat nem tarthatna ott, ahol van.
Kiderült, hogy az ETO öltözőjében (ahol a következő szezonban 11 külföldi klasszis dolgozik majd) az angol a hivatalos nyelv. Ám Bódi nagyra becsüli az olyan légiósokat, akik törekednek a magyar nyelv elsajátítására is - e téren Eduarda Amorim jár az élen. Az öltözői hangulatért ugyanakkor elsősorban a két holland, a beálló Yvette Broch és az irányító Nycke Groot a felelős - ők elsöprő pozitív energiáikból örömmel adnak a többieknek is.
A hosszúra nyúlt beszélgetést háromnegyed órában autogramosztás és fényképezkedés követte, majd Bódi Bernadett edzést is tartott a szentgrótiak U11-es csapatának. A vendég egyébként nyári szabadságát tölti (az ETO július 14-én kezdi el a felkészülést az új szezonra), de ennek ellenére folyamatosan edzésben van, napra lebontott programot hajt végre. Hiszen a munka minden siker alapja.

 

Telt ház volt a sportcsarnokban.