Bizalom a folytatásra (2018.04.27., 8:30)

Vigh László átvette megbízó levelét

 

Vigh László (középen) pártszimpátiától függetlenül, mindenkit szeretne képviselni. Balról: Balaicz Zoltán, dr. Kovács Orsolya, a régi-új képviselő, dr. Pál Attila és Bali Zoltán kampányfőnök.

 

A 2018-as országgyűlési választások eredményeként Zala megye 1. számú választókerületében Vigh László szerzett mandátumot, melynek átadására sajtótájékoztató keretében április 26-án, a zalaegerszegi Városházán került sor. Dr. Kovács Orsolya, a Zala megyei 1. számú választókerületi választási bizottság elnöke ismertette a választásokkal kapcsolatos adatokat. A sajtó munkatársait informálta arról, hogy a 143 körzetben, a több mint 77 ezer szavazó polgárból, 58 ezren éltek szavazati jogukkal. A részvételi arány országos szinten 68, míg Zala megye 1. számú választókerületében 74 százalékos volt.
A végleges eredmény április 23-án született meg, miután 2 jogorvoslat kivizsgálása megtörtént. Vigh Lászlóra, a Fidesz-KDNP jelöltjére 30 433 szavazat érkezett, amely a szavazatok 52,80 százalékát jelentette számára. Ennek megfelelően dr. Kovács Orsolya átadta a régi-új képviselő megbízó levelét dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Zsupanek Péter, az OEVB helyettes vezetője, dr. Kovács Gábor Zalaegerszeg címzetes főjegyzője, dr. Kelemen Péter, az OEVB tagja, dr. Szabó László OEVB elnök-helyettes, Balaicz Zoltán polgármester és Tolvaj Márta alpolgármester jelenlétében.
Az ismét bizalmat kapott, negyedik ciklusát kezdő országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki a választók felé, ígéretet téve a megkezdett munka folytatására. Vigh László említést tett a várost érintő kormányzati támogatásokról, arról a 230 milliárd forintról, amelyből 16 a Modern Városok Program, 170 a gyorsforgalmi út, 44 a tesztpálya létrehozása céljából kerül a városba. Jelezte, hogy ez utóbbi számos befektetőt vonz, amelynek következményeként az iparűzési adó növekedése lehetővé teszi majd a kiadások átcsoportosítását egyéb fontos területekre.
Legnagyobb kihívásnak a munkaerőhiány csökkentését tekinti, hangsúlyozta tehát a munkásszállók építését.
A térség képviselője utalt rá, hogy az új országgyűlésben nem csak a rászavazó emberek érdekeit szeretné képviselni, hanem pártszimpátiától függetlenül mindenkiét.

Török Irén