Bencze Tamás újabb két évig Zalaegerszegen (2019.02.19.,10:00)

 

Bencze Tamás: - Ez a vonal közelebb áll a szurkolókhoz.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

 

Az idei bajnokság egyik nagy fegyverténye volt, hogy a Zalakerámia ZTE KK-nak decemberben sikerült megegyeznie Andriy Agafonovval a következő szezonra. Az elkezdett munka folytatásához hétfőn sikerült Bencze Tamás vezetőedzővel is hosszabbítani. 
- Az elmúlt esztendők azt igazolják, hogy remek munkát végez Bencze Tamás és a szakmai stáb. Bronzérem, ötödik hely és az idei szezon jó eredményei is a közös folytatást sugallták. Tamással kétéves szerződést kötöttünk, így 2021 nyaráig irányíthatja a csapatot. Egyetlen kikötésünk volt, hogy a bajnokikon a kispadon kettő, 21 év alatti, saját nevelésű játékosnak kell helyet foglalni – tájékoztatott Stárics Kornél ügyvezető.  
Természetesen a vezetőedzőt is megkérdeztük a hosszabbítással kapcsolatban. Bencze Tamás elmondta, hogy amit elkezdett Zalaegerszegen az jó felé halad és továbbra is szeretne ebben a munkában részt venni. 
- Az idei négy légiós mellett a magyarokat játszatjuk, még akkor is, ha ebben az évben ez egy kicsit drasztikusan sikerült, nyilván az akaratunkon kívül, mint ahogy ezt terveztük. Ez egy olyan vonal, ami közelebb áll a szurkolókhoz. A klub és mi azt is szem előtt tartjuk, hogy a szurkolók azonosulni tudjanak a csapattal, hiszen annak könnyebb szurkolni, akihez közelebb állsz. Azt elmondhatom, hogy már most volt több megkeresésem, lehetőségem, de én nem szándékoztam minden áron elmenni, mert egyrészt zalai vagyok, másrészről amit az elmúlt 3 és fél évben letettünk az asztalra, az mindenképpen jó és pozitív irány. Remélem ez a jövőben is így marad!  A klub is hasonlóképpen ítélte meg és értékelte a dolgokat és ezért nem volt különösképpen nehéz a megállapodás. 
Bencze Tamás elmondta továbbá, hogy azért két évben állapodtak meg, mert szeretne egy kifutást az elkezdett munkának. Másrészt pedig a játékosok szempontjából is fontos szempont az állandóság és könnyebb olyan pozícióból tárgyalni a hosszabbításról és az új igazolásokról, hogy látják a folytonos szakmai munkát a klubot választó kosarasok (Forrás: ZTE KK honlapja).