Bellot-Green a negyedik légiós (2019.02.11.,14:20)

 

Bellot-Green (a labdával) jól értékesíti a távoli dobásokat.

 

A kanadai Tyrell Christopher Bellot-Greennel egészült ki a Zalakerámia ZTE KK. A szakmai stábnak nem volt túl sok ideje, hogy kiválassza, kivel tölti fel a negyedik légiós helyet a keretben. Stárics Kornél ügyvezető tájékoztatása szerint péntek este érkezett meg az aláírt szerződése a 200 cm magas, 96 kg-os játékosnak.
Green a szezont a Szegedben kezdte, ahol 18 mérkőzésen átlagban 27 percet töltött a parketten és 13.6 pontot, 3 lepattanót és 12.6 VAL értéket átlagolt. Ami szembetűnő, hogy a távolikat közel 40 %-kal értékesíti, ami nagyon jól jöhet a szezon további részében. Mint köztudott a Szeged a palánk alatti játékának megerősítése érdekében áldozta be Greent és cserélte le Krapic-ra.
Bencze Tamás vezetőedző korábban elmondta, olyan játékosra van szüksége, aki az alsó posztok védésében is otthon van. Green egyetemi évei alatt ezt a feladatot jól megoldotta, míg hazánkban nem használták ezen képességét megfelelően.
Green szombaton, a Szolnok elleni bajnokin csatlakozott a csapathoz és a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, majd hétfőn már munkába is állt. A kanadai játékossal a szezon végéig szóló szerződést kötött a klub.