Baracskai József még nem válaszolt

A DK választókerületi elnöke szerint még tart a jelöltállítás

(2021.05.21., 9:55)

 

Zalaszentgrót DK-s polgármestere a párt képviselőjelöltje is lesz? (A kép rákattintva nagyítható.)

 

Május 20-án írtunk arról, hogy elképzelhető Baracskai József ringbe szállása az előválasztási küzdelemben. Zalaszentgrót polgármesterét levelünkben arról kérdeztük, hogy van-e valóságalapja ennek, vagy csak pletykaszintű hír ez. Választ eddig még nem kaptunk a város DK-s polgármesterétől (így szerepel Baracskai József a Demokratikus Koalíció kampányfilmjében – a szerk.), akit a Szentgrót Most jelöltjeként választottak meg 2019-ben.
Válaszolt viszont a Demokratikus Koalíció Zala megye 2. számú választókerületének elnöke. Szántó Andrástól azt kérdeztük, hogy van-e már jelöltje a pártnak az előválasztásra. Azt a gyors választ kaptuk tőle, hogy a „jelöltállítás még folyamatban van.”
Többen is érdeklődtek szerkesztőségünktől, hogy funkcióban lévő polgármester, főpolgármester hogyan pályázhat más funkcióra. Nos, a választási törvény ezt lehetővé teszi. Az összeférhetetlenség kérdése akkor vetődik fel, ha a jelölt el is nyeri a mandátumot.
Más megítélést jelent persze az, hogy egy felelősségteljes pozícióban lévő polgármester, főpolgármester (aki gyakorlatilag napi 24 órás „szolgálatban” van) hogyan szakít időt a kampányfeladatokra.

E.E.