Az intenzív osztályon Mányoki Attila (2018.08.06.,13:10)

 

Mielőbbi felépülést kívánunk Attila!

 

Mányoki Attila zalaegerszegi hosszútávúszó állapota stabil, de még az intenzív osztályon van. A magyar extrém úszóra medúzák támadtak rá, kénytelen volt feladni a versenyt. Javult, így már nem kritikus, hanem stabil az állapota Mányoki Attilának, aki szombaton kísérelte meg átúszni az Északi-csatornát.
A légvonalban 35-40 kilométert jelentő táv megtételének az észak-ír Donaghadee partjainál vágott neki Mányoki, ám a sok medúzacsípés következtében nem működött jól a légzőrendszere, és folyamatosan a száján is próbált levegőt venni. Így azonban nagyon sok tengervizet nyelt, ezért nagyon erős gyomorproblémái voltak, továbbá a tüdejébe is került a sós vízből, ezért fel kellett adnia a kísérletet. Az Echo TV úgy tudja, jelenleg is az intenzív osztályon ápolják.
Az egerszegi sportember számára ez volt az Ocean’s Seven utolsó, egyben legnehezebb állomása, amellyel lezárhatta volna a hét, kivétel nélkül rendkívül nehéz feladatból álló sorozatot. Ez eddig mindössze 11 embernek sikerült, így Mányoki lehetett volna a világon a tizenkettedik, egyúttal az első magyar, aki erre képes.
Mányoki Attila eltökéltségét, kitartását ismerve nem kizárt, hogy a hetedik erőpróbát is sikerül majd neki teljesíteni. (Forrás: MTI)