Az idő igazolta (2021.02.08.,10:10)

 

A mostani világot is pontosan megjövendölte.

 

Kilenc éve halt meg Csurka István író, politikus, látnok. Míg írói munkásságát könyvei, színdarabjai, politikusi életművét az általa alapított és parlamenti párttá lett MIÉP minősíti, látnoki hitelességét csak – posztumusz – az idő igazolja. Ahogy múlnak az évek, egyre jobban.
Abból, amit a rendszerváltástól haláláig megjósolt, papírra vetett, szinte minden valóra vált. Már a fordulat elején figyelmeztetett: át vagyunk verve, csupán hatalomátmentés zajlik. Nem véletlen, hogy a túloldal, az arrogáns SZDSZ rendre leszólta, lenácizta, megpróbálta ügynökké sározni. Támadták, mert átlátott a szitán. És milyen tisztán… Soros Györgyöt is hamar kiismerte. „Úgy okoskodott – írta a spekulánsról –, hogy a nélkülöző magyarságot fillérekkel le lehet kenyerezni. Azért hozta ide a pénzét, hogy ne legyen forradalom, ne járjon elszámoltatással a rendszerváltás.”
A mostani világot is pontosan megjövendölte. 1998 telén írta: „Ez a kor, amelyben élünk, s különösen, ami ránk következik, az a népvándorlás kora. A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak. (…) A végső cél a magyarság kipusztítása. Nem fegyverrel, nem mérges gázzal, hanem pénzügyi politikával, életlehetőségeink elvonásával, mert kell a hely a másoknak. (…) A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik majd ezt a népvándorlást, ugyanis ez az érdekük.” Azt is hozzátette: nagyon keserű lesz akkor magyarnak születni.
Szomorú, hogy még a nemzeti oldal egy része is (aki nem volt ott a zsúfolt Hősök tere MIÉP-nagygyűlésein) csak későn fedezte fel az igazi Csurka Istvánt. Ha valaki, ő velünk volt kezdetektől.

Pilhál György