Az Euro-Geo Kupával kezdődik (2019.04.24., 9:50)

 

Április 27-én, szombaton 13 órakor dördül el először a startpisztoly Zalaegerszegen, a Városi Sportcentrumban. Ezzel kezdetét veszi a szabadtéri atlétikai pályaverseny szezon.
- A hagyományoknak megfelelően idén is az Euro-Geo Kupa Zalaegerszeg nyílt bajnokságával kezdjük az idényt – tudtuk meg Szakály Istvántól, a rendező Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club ügyvezető igazgatójától. – Hálásan köszönjük a zalaegerszegi cég ügyvezetőjének és tulajdonosának, Magyar Dezsőnek és Németh Gellértnek a lehetőséget a névhasználatra. Ezen rendezvénnyel emlékezünk Németh Istvánra, az egykori élvonalbeli atlétára és az Euro-Geo Kft. cégtulajdonosára. A legtöbb győzelmet elérő sportegyesület nyeri a névadó által felajánlott kupát, míg a legeredményesebb női és férfi versenyző a Németh István serleget viheti haza. Mi, rendezők megpróbáltunk olyan programot összeállítani, hogy minden korosztály részt tudjon venni az idénynyitón.
Nem sokat pihenhetnek, hiszen május 17-én rendezik a Zalaerdő Kupa sport XXI. regionális döntőjét. Június 1-én WHC Holding Kupa Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta? országos gyermekverseny és a Zalaszám Kupa felnőtt vidékbajnokság házigazdái lesznek az egerszegiek. S már nagyon sürgeti őket az idő, hogy megtalálják a június 2-i országos váltófutó bajnokság névadó főszponzorát. Ezzel a versennyel zárják a tavaszi zalaegerszegi menetelést. Majd július 20-án lesz a hat nemzet szenior válogatott viadala, ahol Magyarország, Svájc, Ausztria, Csehország, Horvátország és Szlovénia 50-50 fős 35 év feletti válogatottjai mérik össze tudásukat várhatóan Zalaszám ZAC atlétákkal. Hiába ajánlották ki a névadó főszponzori lehetőséget több mint két tucat nagy zalai cégnek, sajnos eddig nem találták meg a viadal támogatóját. A jövőre nézve tanulság ez számunkra...