Az első légiósok… (2018.07.05., 13:30)

 

 

Megvannak a Zalakerámia ZTE KK első légiósai a 2018/2019-es szezonra. Bernard Thompson és Dustin Ware is a szezon végéig szóló szerződést kapott és szeptember 1-én érkeznek Zalaegerszegre. 
A Zalakerámia ZTE múlt heti sajtótájékoztatóján is elhangzott, hogy több kiszemelt légiósnak is ajánlatot küldött a vezetőség. Az amerikai Bernard Thompson volt az első, aki csatlakozhat a csapathoz.
 Az amerikai játékos az egyetemi évek után 2015-ben kezdte meg légiós karrierjét. Elsőször a szlovák Komarno csapatában játszott, majd a német PROA bajnokságban, az MLP Heidelberg együttesét erősítette. Thompson nem ismeretlen a zalai közönségnek, hiszen a 2017/2018-as szezont a felsőházba jutó Kecskemét csapatában töltötte, ahol 26 mérkőzésen lépett pályára és 14.3 pontot, 6.7 lepattanót, 2.7 gólpasszt és 19.6 VAL értéket szorgoskodott össze. Labdaszerzési átlagban a legjobb volt az elmúlt szezonban.
A 25 éves, 191 cm magas hátvéddel a szezon végéig szóló szerződést kötött a klub. Thompson szeptember 1-én érkezik Zalaegerszegre.
Az amerikai Dustin Ware az egyetemi évek után 2012-ben érkezett Európába és a Cibona Zagreb csapatában kezdte légiós karrierjét. A következő időszakban a Bundesliga II-es Weissenhorn Youngstarsban, majd a szintén német Ratiopharm Ulm csapataiban töltötte. 2014-ben szerződött Magyarországra a Jászberény csapatához, ahol akkor Bencze Tamás volt az edző. Ebben az időszakban 19 mérkőzésen 19.5 pontot átlagolva egyértelmű vezére volt a jászságiaknak. 2015-17 között a francia PROB csoportban szereplő Vichy-Clermont csapatában játszott 16 pontos átlagot hozva. Az elmúlt év kalandos volt Dustin számára, mert a francia A ligából (Boulazac) indulva novemberben a bolgár Lucoil Academic Sofia csapatába igazolt, majd december közepétől a görög első osztályban szereplő Kolossos H Hotels csapatába fejezte be az idényt. 
A 28 éves, 183 cm magas irányítóval a szezon végég kötött szerződést a klub és szeptember 1-én érkezik majd Zalaegerszegre. (Forrás: Zalakerámia-ZTE KK honlapja)