Az első „köszönet” (2018.12.12.,12:25)

Halálos áldozatok Strasbourgban

 

Advent Franciaországban: gépfegyveres katona, halottak és sebesültek a karácsonyi vásár közelében.

 

Az Európai Parlamentben tegnap - gyalázatos körülmények között, megismételt szavazáson - elfogadták az úgynevezett migránsvízumot, ami gyakorlatilag kinyitja a kontinens kapuit a gazdasági bevándorlók előtt.
Még aznap jött is a „köszönet”: a franciaországi Strasbourgban terrorcselekmény történt, amelyben hárman meghaltak, tizenketten megsérültek. A terrorista jelenleg szökésben van.
Az elkövető a jelentések szerint potenciálisan fenyegetést jelentett az állam biztonságára, ennek ellenére szabadon élt és különféle bűncselekményeket követett el.
A rendőrség a már Franciaországban született Cherif Chekattként azonosította a 29 éves lövöldözőt (ennyit a már befogadó országban születettek társadalmi integrációjáról, akkor még nem szóltunk a most érkezőkről).

 

 

Cherif Chekatt… Most gyilkolt is.

 

A lövöldözés helyszínéhez egyébként közel van az Európai Parlament, ezért a rendőrség lezárta azt a részt is, a képviselők egy ideig nem is hagyhatták el az épületet. A migránspárti képviselőknek volt tehát idejük arra, hogy századszor is megfogalmazzák együttérző frázisaikat az áldozatok hozzátartozóinak, s hogy egyébként nincs semmi összefüggés a bevándorlás és a terrorizmus között.
Felvetődik a kérdés: miért igazságtalan ennyire a sors? Miért az ártatlanok halnak meg, s miért nem azokat sújtja a végzet, akik felelnek a kialakult helyzetért?

E.E.