Az elődöntőig jutott Szűcs Valdó (2019.03.04.,15:20)

 

Szűcs Valdónak szombaton sikerült jobban a futás.

Fotó: MTI

 

Péntektől három napon át a skóciai Glasgowba költözött az európai atlétikai élet színe-java. A fedett pályás Európa-bajnokságon Szűcs Valdó jóvoltából a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club is képviseltette magát. A kiváló zalaegerszegi gátfutó a 60 m-es gátfutás előfutamából könnyed futással, erőlködés nélkül, egyéni csúcsbeállítással - 7,69 mp - bekerült az elődöntőbe.
A vasárnap délben megrendezett elődöntőben remek reakcióidővel rajtolt a 24 éves sportoló.  A futást kissé „elgörcsölte”, s ötödik helyen ért célba 7,75 mp-es időeredménnyel, ami nem volt elég a döntőbe jutáshoz.
Edző, sportvezető, szülő, szurkoló egyaránt gratulál Valdó szombati teljesítményéhez, ami nagyon biztató volt. Ugyanakkor a sportolóval együtt nagyon sajnálja, hogy nem sikerült vasárnap megismételni a szombati futást, amivel 7. legjobb idővel döntőbe lehetett volna kerülni. Csakhogy a sportban, különösen az atlétikában nincs ha és nincs volna…

*

Kozma Ádám: érem az első OB-n.

 

A fedett pályás országos bajnoki versenysorozat elmúlt hétvégi állomása Szombathely volt, ahol a Zalaszám ZAC versenyzői is ott voltak. A legjobb helyezést Bognár Szabolcs edző legújabb felfedezettje, Kozma Ádám érte el. A 13 éves fiatalember élete első országos bajnokságán diszkoszvetésben 32,48 m-es teljesítménnyel bronzérmet nyert.
A felnőttek mezőnyében három bajnoki helyezést is szereztek a zalaegerszegiek. Veiland Violetta kiegészítő versenyszámában - a diszkoszvetésben - most megelőzte Takács Dórát. Violetta 41,21 m-es dobással 7., míg Dóra 41,09 m-es teljesítménnyel 8. helyezést ért el. A felnőtt férfiak mezőnyében Aczél Norbert 40,70 m-es diszkoszvető eredményével szintén a 8. helyen végzett.