Az ellenzék rezsi- és adóblöffje (2020.06.24., 9:30)

 

Arató Gergely „nyelvbotlásai” közismertek. Korábban sajnálatosnak nevezte, hogy Magyarországon kevesen haltak meg a koronavírus-járványban.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Van két aktuális kabarétréfa a napokból. A lényeg az, hogy mindkettő a valós élet része. Külső szerzőjük van, az egyik poéngazda Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció MSZP-ből menekült tagja, a másik Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.
Kezdjük Arató Gergellyel, aki korszakos bejelentést tett az energiaárakkal kapcsolatban június 23-án. Igazán haladó gazdaságpolitikai direktívát juttatott eszünkbe: ha majd megvalósul a kommunizmus, akkor mindenki szükségletei szerint jut a javakhoz. Minimális szinten. Ingyen!
„Nagy rezsiblöffnek” nevezte keddi közleményében a Fidesz a DK ingyenes áram-, gáz- és víz-szolgáltatásról szóló javaslatát.
A kormánypárt Arató Gergely (DK) keddi nyilatkozatára reagált, amely szerint a Demokratikus Koalíció újra azt javasolja, hogy a megélhetéshez szükséges minimális áram, gáz és víz legyen ingyenes, majd egy szint után sávosan emelkedjenek a közműdíjak.
A Fidesz közleményében úgy fogalmazott: „az ember nem tudja, sírjon vagy nevessen Gyurcsányék nagy rezsiblöffjén.”
Azok a Gyurcsányék beszélnek ma ingyen rezsiről, akik kormányzásuk alatt háromszorosára emelték a gáz árát, duplájára az áram árát, asszisztáltak a magyar közművállalatok ellenséges külföldi felvásárlásához, és ezzel teljesen kiszolgáltatták a magyar embereket a külföldi közműszolgáltatóknak – írták.
A Fidesz szerint a baloldal kormányzása alatt a magyar emberek fizették a fizetésükhöz képest a legmagasabb energiaárakat Európában.
A baloldal az elmúlt években rendszeresen támadta a rezsicsökkentést, ha rajtuk múlna, eltörölnék azt - közölték.
A Fidesz-KDNP-kormány az első, amely rezsicsökkentést és nem rezsiemelést hajtott végre, megvédte a magyar emberek érdekét és a stratégiai magyar vállalatokat, és a mostani nemzeti konzultáción is többek között ehhez kérjük a magyar emberek további felhatalmazását – írta közleményben a Fidesz.
Tordai Bence, a „hülyegyerek” – bizonyos körökben így nevezik – keddi sajtótájékoztatóján szja-csökkentést és a katázás átalakítását javasolta.
A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek küldött közleményében azt írta: Tordai Bence és a baloldal eddig egyetlen adócsökkentést sem szavazott meg, sem a koronavírus-járvány miatt indított gazdaságvédelmi akció keretében, sem korábban.
„A baloldal kormányzása alatt is mindig csak emelte a munkát és a vállalkozásokat terhelő adókat” – tették hozzá.
A Fidesz-frakció hangsúlyozta: 2010 óta a személyi jövedelemadót kevesebb mint felére csökkentették, miközben a baloldal ezt és a kisvállalkozókat segítő adócsökkentéseket is végig elutasította, legutóbb a múlt heti parlamenti szavazásnál, amikor a veszélyhelyzet után is fenntartott, kisvállalkozókat célzó adókedvezményekre is nemet mondtak. (Forrás: MTI, Zalatáj)

 

Tordai Bence, az adóügyi szakértő.

Fotó: Pesti Srácok

 

* * *

Nekem is lenne egy javaslatom a kormánynak. A kiskunhalasi mobil járványügyi kórház mintájára sürgősen építsen fel egy mobil diliházat, amit fokozatosan bővíteni lehet. Lennének páciensek szép számmal. Arató Gergelynek, Tordai Bencének feltétlenül helyet kell biztosítani. A VIP-szoba természetesen Gyurcsány Ferencet illetné. Annak a szélhámosnak járna, akinek második kormányzása alatt bevezették a kórházi vizitdíjat, amit 2008 március 9-én a népszavazás elsöprő többséggel (82,62 %) eltörölt.
Naponta jönnek ilyen „javaslatok” az ellenzéknek nevezett, valójában egy csődtömeget alkotó tehetségtelen alakok részéről. Sorscsapásként ráadásul itt van a főpolgármesternek megválasztott Karácsony Gergely. Nem különbözik a többitől.
Budapest egy része megérdemli ezt a politikailag impotens alakot. S azok is, akik nem rá szavaztak volna, de nem mentek el választani.
A vesztesek a Tarlós Istvánra szavazók, ők a kárvallottak. És a magyar nemzet fővárosa, Budapest. Amely nem azonos a belterjes, liberális, züllött Pesttel.

E.E.

 

Karácsony Gergely a felelősség-áthárítás nagymestere. Még a tagadást is letagadja. Mellesleg nagyszerű Lánchíd-szakértő.

Fotó: MTI/Mónus Márton