Az aljasságnak nincs határa, csak mélysége

A Kanizsa Médiaház és a „korrekt” tájékoztatás

(2021.03.12., 9:35)

 

Tar Mihály: „Legyünk tisztességesek. Azok leszünk!” A történtek azonban mást mutatnak.

Fotó: Kanizsa Médiaház

 

Nagy indulatokat gerjeszt Nagykanizsán a baloldali többségű képviselő-testület által kinevezett Tar Mihály ügyvezető irányította Kanizsa Médiaház Kft. tevékenysége.
A Fidesz-MPSZ Nagykanizsa önkormányzati frakciója március 11-én sajtóközleményben tiltakozott a Kanizsa Médiaház legutóbbi akciója miatt. A sajtóközleményt változtatás nélkül közöljük:
„Tar Mihály a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft ügyvezetőjének kinevezése óta méltatlan munkája az elmúlt napokban a vállalható színvonal alá zuhant. Az elmúlt időszakban több, a baloldalhoz köthető internetes közösségi oldal méltatlan, személyeskedő, nem közszereplő hivatali és politikai munkatársak elleni gyalázkodásba és lejáratásba kezdett, mely már a becsületsértés kategóriáját súrolja. Bízunk benne, hogy az álprofilokon szerkesztett oldalak kezelői között Tar Mihály, a városi cég ügyvezetőjeként és más minőségben sem szerepel, bár néhány tartalom fogalmazásbeli hasonlósága és a benne rejlő helyesírási hibák ezzel kapcsolatban meglepő következtetések levonására is lehetőséget adnak. Annál is inkább, hisz a napokban egy névtelen, impresszum nélküli oldal irományát – a baloldal Bajnai Gordonék csapata által működtetett lejárató oldalának közvetítésével – közölte a Kanizsa Újság a város által fizetett online felületén. A dolog pikantériája, hogy Tar Mihály maga is az egykori kormányfő pártjának választási szövetségeseként lett ismert. Felhívjuk Tar Mihály ügyvezető úr figyelmét, hogy ami a kanizsai polgárok, adófizetők véleményét illeti, Ön azzal kapcsolatban szereptévesztésben él. 2014-ben szövetségeseivel, a Gyurcsány-Bajnai-koalícióval elvesztette a választást, és Ön azóta sem érdemelte ki a kanizsai polgárok bizalmát. Javasoljuk, ha politikai aktivizmusa ennyire túlteng, próbáljon szerencsét a baloldali selejtezőn, esetleg egy igazi választáson. Az ügyvezető nyilatkozatát olvasva több kérdés is felmerül bennünk, aminek tisztázása erkölcsi felelősség. A Fidesz-frakció nevében szeretnénk tudni, hogy ki volt az a munkatárs, aki ezt a cikket megírta? Milyen következménye várható ennek a súlyos hibának? Tar Mihály nyilatkozatában az szerepel, hogy »a továbbiakban, a kétes megítélésű tartalmakkal kapcsolatban a megjelenés előtt köteles az ügyvezető hozzájárulását kérni«. Ebből számunkra az derül ki, hogy továbbra is kétes megítélésű tartalmakat szándékozik megjelentetni. Ön szerint ez mennyire felel meg az objektív és minőségi hírszolgáltatás követelményeinek? Ezúton kérjük az Éljen Városunk Frakció hivatalos állásfoglalását a botrányos esettel kapcsolatban. Szeretnénk tudni, hogy a pályáztatás nélkül kinevezett ügyvezetők rendkívüli szakmai hozzáértését továbbra is megkérdőjelezhetetlen ténynek tartják-e, akár Tar Mihály, vagy éppen Szirtes Balázs esetében? Tar Mihály ügyvezetői felelőssége az esettel kapcsolatban vitathatatlan. Az útszéli stílusa, szakmaiatlansága, propagandatevékenysége miatt joggal állíthatjuk, hogy a szégyen nem csak az öné, hanem az önt vezetői székbe ültető kanizsai gyurcsányista baloldalé. Kérjük polgármester urat, hogy vizsgálja meg Tar Mihály vezetői tevekénységét, és vonja vissza vezetői megbízatását.”

 

Bene Csaba, a kanizsai Fidesz elnökségi tagja: „Tar Mihály mélységekbe taszította a kanizsai közmédiát.”

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

 

Tar Mihály a sajtóközlemény megjelenése előtt levélben fordult az olvasókhoz. Ezt is közöljük:
„Kanizsa az országos sajtóban - Módosítva
Kedves Olvasók!
 Sajnálatos következményekkel járt a bizalmam az egyik munkatársunkkal kapcsolatban! Azok, akik látták, hogy ezen a linken milyen tartalom jelent meg, azok tudják, hogy miért vagyok kénytelen ezeket a sorokat írni! Történt, hogy a tudtom, jóváhagyásom nélkül került fel egy olyan – több személyt  becsmérlő – tartalom, amely ennek az oldalnak, így a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft új szellemiségének megítélését jelentősen rontotta. 
 A történtek kivizsgálását megkezdtem, ígérem, hogy nem marad következmények nélkül. Elsőként az »írást« közzétevő munkatársam hozzáférését korlátoztam, az oldal elérhetőségéről azonnali hatállyal letiltottam. Az elmúlt 15 hónapban ilyenre nem volt példa. A sajtóetika minimális figyelmbevétele nélkül jelent meg tartalom, amelytől magam is elhatárolódom. 
 Ennél azonban nehezebb a helyzet, az ügyvezető helyzete, aki egyszemélyben felel azért, ami a keze alatt történik. Akkor is, ha megbízza a munkatársait egy-egy terület gondozásával. Ez az ő felelőssége. Ez az eset arra figyelmeztet, hogy nincs maximális bizalom. Ráadásul ez az eset azt is igazolja, hogy a politikai felek közötti feszültség odáig terjed, hogy maga a polgármester veszi magának a jogot arra, hogy ismét nekem jöjjön. Ezúttal sajnos el kell ismernem, jogosan tette. Az más kérdés, hogy a stílus milyenre sikeredett.
 Aki ismer, az tudja, hogy nem szarom össze magam attól, hogy a szél szemből fúj. (bocs a profánságért!) Azt azonban megkövetelem mindenkitől, aki velem akar dolgozni, hogy amit ezeken a felületeken tesz, azt a nevével tegye. Ne bújjon – másokra való hivatkozás alapján – a névtelenség árnyékába! Az nem a mi módszerünk. Ha mi írunk valamit, akkor annak szerzője van, aki vállalja, aki az ügyvezetővel közösen vállalja az általa leírtak hitelességét. ... és erre jött az a tartalom, ami itt megjelent!
 A kanizsaujsag.hu, a kanizsatv.hu, Kanizsa Újság, a Kanizsa Tv nem egyoldalú vélemények felülete, nem propaganda kiadvány. Akkor sem, ha van olyan politikai oldal, amelyik ezt gondolja, de az inkább dícséret, mint komolyan veendő vélemény. Ez egészen eddig igaz volt, most azonban a felelőtlen kollégánk munkásságának köszönhetően 15 hónap építő munkája dőlt romba. Azt, hogy szándékosan, a személyemet várhatóan érő támadásoknak lehetőséget biztosító húzás, vagy átgondolatlan hülyeség volt, még nem tudom! Tulajdonképpen nem is érdekel! 
 Ez az eset alapos felkiáltó jelet tett a munkásságomba. Ennek követezményei lesznek, de ezek már a cégen belül fognak történni, és nem a nyilvánosság előtt. A többit már én intézem.
 Mindezek után, a szerkesztőség valamennyi munkatársa nevében szeretném megkövetni a korábbi tartalomban személyiségi jogaikban megsértett embereket. Tisztában vagyok azzal, hogy ami megjelent, az több volt, mint hiba! Visszacsinálni nem tudom, de a hibát el kell ismernem! Megteszem!
 Nagykanizsa, 2021. március 9. 
 Tar Mihály ügyvezető
Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft”

 

Ezek már nem is álhírek. Ez aljasság!

 

Ezek után tanulságos közzétenni két fontos bekezdést Tar Mihály beköszönő leveléből, ami a cég honlapján jelent meg 2019. december 7-én:
„…A végére pedig fontosnak tartom jelezni, hogy nem politikai komisszárnak érkeztem a Kft. élére. Nem kell sem nekem, sem a megjelenő tartalmaknak semmilyen politikai iránynak megfelelni. Nincsenek elvárások azon túl, hogy legyünk tisztességesek. Azok leszünk!
Kollégáimmal én most a Kanizsa Médiaház Kft. élén ezen dolgozom!...”
„Legyünk tisztességesek. Azok leszünk” – ígérte Tar Mihály. Úgy tartotta be, ahogy a baloldal betartja ígéreteit. Sehogy. Úgy tesz, ahogy a baloldal politikusai szoktak. Ha hazugságon érik őket, először tagadnak, ha ez már nem tartható, akkor hárítanak. Bűnbakot keresnek. S ha már ez sem segít, akkor a politikai ellenfelet vádolják meg valótlansággal.
Az aljasságnak, a gyűlölködésnek nincs határa, csak mélysége a baloldalon. Nagykanizsán most nagyon mélyre ástak.
Még eljöhet az az idő, amikor azzal vádolják meg politikai ellenfelüket, hogy az öszödi beszédet nem is Gyurcsány Ferenc, hanem Orbán Viktor mondta – álruhában.

E.E.