Átadták Türje Közös Önkormányzati Hivatalát (2018.04.06., 18:20)

Energetikai korszerűsítés valósult meg a községben

 

Manninger Jenő köszöntője.

 

Április 05-én délután került sor Türje Község Önkormányzati Hivatalának átadása. A falu szívében elhelyezkedő épület 1978 óta ad helyet az önkormányzat dolgozóinak, azóta az állagmegóvásokon kívül nagyobb munkálatokat nem végeztek. A községházán három település, Batyk, Türje és Zalaszentlászló közügyeit intézik a köztisztviselők.
A hivatal nagytermében tartott avató ünnepségen részt vett Manninger Jenő országgyűlési képviselő és miniszteri biztos, aki elmondta, hogy Türje jó példa arra, hogy megmutassa: pályázatokon keresztül és saját erejéből egy kis falu mit képes megtenni azért, hogy fejlődjön.Ezek a beruházások nem csak abban segítik a falu életét, hogy kulturális közösségi tereknek adnak helyet, hanem munkahelyteremtő beruházások is. A falu vezetése, sok uniós forrást használnak ki jól, nem könnyű megnyeri egy pályázatot, de még nehezebb kivitelezni.
Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke jókívánságait fejezte ki és hozzátette, hogy a jó csapatmunka és a fejlesztések közösségformáló értékek.       
Nagy Ferenc polgármester elmondta: az első pályázat során 26,7 millió forintot nyertek, melyből a tetőt, a nyílászárókat és villamos hálózatot építették át, eszközbeszerzésre 2,3 millió forintot fordítottak. A második pályázat a TOP 3.2.1 az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése 40,7 millió forintból valósulhatott meg.
A köszöntő beszédek után Száraz Kristian Dávid atya megáldotta az épületet, ezután a helyi általános iskola diákjai műsorát láthatták a vendégek.
A bejárat előtt a nemzeti szalag átvágásával felavatták a felújított épületetés mindenkit vendégül látott a falu vezetése és beszélgetésre invitálta a látogatókat.

Farkas Ildikó

 

Az átadás pillanata.