Akcióban az MSZP patkányügyi szakértője (2020.06.22., 8:35)

 

Bangóné Borbély Ildikó (balról) nem csak a helyesíráshoz és a patkányok lélektanához ért. Az egészségügyben is fáradhatatlanul dolgozik…

 

Az országos tisztifőorvos visszautasítja Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő hamis vádjait – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap az MTI-vel.
A közleményben hangsúlyozták: az NNK széleskörű és rendkívül alapos szakmai vizsgálatot folytatott a tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal esztergomi nő ügyében.
Tájékoztatásuk szerint a lefolytatott vizsgálat négy szakmai terület – neurológia, infektológia, aneszteziológia és intenzív terápia, valamint oxyológia – országos szakfelügyelő főorvosának bevonásával történt, akik szakmailag megalapozott és megkérdőjelezhetetlen véleményt alkottak. Ebből kiderült, hogy szakmai és dokumentációs szabálytalanságok is történtek a tatabányai Szent Borbála Kórházban, de egyértelműen kiderült az is, hogy a koronavírus-járványnak és az azzal kapcsolatos intézkedéseknek semmi köze nem volt a nő halálához – írták.
Ezért az NNK visszautasítja Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő alaptalan vádjait, miszerint az NNK hamis vagy áljelentést készített volna, és azt is, hogy Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének bármilyen befolyása is lett volna a neves szakértők által készített jelentésre.
A vizsgálati jelentés megállapításai objektív tényeken alapulnak, nem pedig feltételezéseken vagy mendemondákon – közölték.

***

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP helyesírásban rendkívül képzett képviselője, patkányügyi szakértője, az egészségügy területen is igen aktív. Nyomozást indított egy 32 éves esztergomi hölgy halálával kapcsolatban. Az elhunyt édesanyja szerint leánya azért halt meg agyhártyagyulladásban, mert a járványhelyzet következtében elrendelt átszervezések miatt nem kapott időben kórházi kezelést.
Az országos tisztifőorvos közleménye után Bangóné Borbély Ildikó nyilván már fogalmazza tiltakozó levelét:
Müller Veronika mondlyon le. Az NNK állyelentést készített, Kásler miniszternek befojása volt a jelentésre. Takarodlyanak!
S ha Bangóné Borbély Ildikó akcióját még feltűnőbbé szeretné tenni, akkor megkeresheti Korózs Lajos kiváló pártbéli társát, a nagyszerű álvideó rendezőt és Németh Athina (a név nem biztos) álvideó főszereplőt.
Egy újabb lebőgést megér…

E.E.