A ZTE név még mindig márka (2018.09.13., 8:30)

A fő támogatók közé került a ZÁÉV Zrt.

 

Balról Vigh László, Végh Gábor, Peresztegi Imre és Balaicz Zoltán.

Fotó: ZTE FC honlapja

 

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Zalaegerszeg híres építőipari vállalkozása, a ZÁÉV Zrt. belép a ZTE labdarúgó-csapatát támogató fő szponzorok sorába.
Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa elmondta, hogy az építőipari részvénytársaság eddig is támogatta a csapatot. Az összeg az újabb szponzori szerződés megkötésével jelentősen emelkedik. Hangsúlyozta, hogy évről évre folyik a stabil gazdasági háttér kialakítása, a ZÁÉV-vel kötött szerződéssel tovább szilárdult a ZTE FC anyagi helyzete. A cég szponzorációjának eredményeként az idei szezonban biztos anyagi lábakon áll a ZTE FC. Reméli, hogy a ZÁÉV példája ragadós lesz, és több tehetős szponzor ál a labdarúgók mögé.
Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a cégnek a filozófiájában mindig benne volt a sport, és más területek támogatása is. Elsőként a ZTE ZÁÉV női Szuper Ligástekecsapatával kötöttek névhasználói szponzori szerződést. Már a bajnoki szezon előtt szóba került a ZÁÉV nagyobb szerepvállalása, de most jött el az idő. Örömmel sorakoztak fel a klub mögé, amelynek célja visszajutni az NB I-be. Szeretnének hozzájárulni ahhoz,hogy a tervek valósággá váljanak.
Vigh László, a térség országgyűlési képviselője felelevenítette az első NB I-es mérkőzésének élményét a ZTE stadionban. Az akkori több ezres tömeg kiváló hangulatot teremtett. A ZÁÉV-vel kötött szponzorációt nemcsak az első csapat élvezi, hanem az utánpótlás is. Vesszőparipája a megfelelő szintű utánpótlásnevelés.  A város vezetésével és a szponzorokkal karöltve céljuk, hogyaz NB I - be sikerüljön a feljutás.
Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta: két régi érték találkozott egymással. A ZÁÉV Zrt. a megye meghatározó cége. Az építőipari cég, amikor külföldön és másfelé dolgozik az országban, a várost is jól reklámozza. Egy felmérést említve elmondta, hogy Zalaegerszeg említése kapcsán az emberek döntő többségének még mindig a ZTE ugrik be. A ZTE név még mindig márka. A város, a többségi tulajdonos mindent megtesz azért, hogy minél több szponzor kerüljön a ZTE mellé. Bizakodik, hogy az idény végén a ZTE visszajuthat az első osztályba.
A sajtótájékoztató végén Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa és Peresztegi Imre, a ZÁÉV ZRT vezérigazgatója aláírta a szponzorációs szerződést.

-Bedő-