A ZTE értéke a városnak, a megyének (2018.10.16.,9:40)

Hagyományőrzésre alakult az új egyesület

 

A közel 100 éves ZTE klubszíneit (fekete-fehér, zöld-fehér, kék-fehér) idéző zászlókkal az új egyesület vezetői… Balról: Szücs József, Ekler Elemér és Kereki Zoltán.

 

2018. szeptember 24-én a zalaegerszegi Arany Bárány Szálloda különtermében 15 taggal megalakult a Zete 1920 Hagyományőrző Egyesület. Az alapító tagok a következők: dr. Csordásné dr. Sallai Alexandra (úszás), Darvas József (asztalitenisz), Ekler Elemér (újságíró), Fehér Imre (labdarúgás, masszőr), Gellér Sándor (kosárlabda), Kereki Zoltán (labdarúgás), Kozáry Ágnes (atlétika), Markó Béla (tenisz), Panácz Antal (kosárlabda), Szabó Tibor (B-közép), Szakály István (atlétika), Szücs József (kosárlabda), Takács-Miszori Mária (kosárlabda), ifj. Tancsics László (súlyemelés), Tomanóczy Tibor (röplabda).
Október 15-én az egyesület vezetői, Ekler Elemér elnök, Kereki Zoltán és Szücs József alelnökök sajtótájékoztató keretében ismertették az új egyesület megalakulásának körülményeit, a célkitűzéseket, programjukat. Elöljáróban elhangzott, hogy a megalakulás óta öt új tagja is lett a Zete 1920 Hagyományőrző Egyesületnek, akik a következők: Berzicza Tamás (birkózás), Deli Edit (teke), Gáspár Gyula (labdarúgás), Horváth Tamás (sakk), Soós István (labdarúgás).

 

A felvétel az alakuló közgyűlésen készült szeptember 24-én. (A fotó rákattintva nagyítható.)

 

Az egyesület célja az 1920-ban alapított Zalaegerszegi Torna Egylet szakosztályainak méltó emléket állítani. Célja továbbá az egyesület volt sportolóinak felkutatása, tevékenységük bemutatása, a sportklub népszerűsítése, kiváló sportolóinak példaként állítása. Januárban honlapot szeretnének indítani, rendszeresen időszaki kiadványokat megjelentetni, szoros kapcsolatot kialakítani az időközben már jogilag önállóvá vált, az egykori szakosztályokból alakult klubokkal. Fontos feladatnak tekintik a közelgő 100 éves jubileum méltó megünneplését, ezzel kapcsolatban már felvették a kapcsolatot a város vezetésével.
Az újságírók részéről elhangzott a kérdés: miért nem a létező ZTE-en belül szeretnék végezni ezt a tevékenységet?
Ekler Elemér elmondta, hogy ő már 2016 nyarán kérte felvételét az egyesületbe, de többször is elutasították. Ugyancsak tagfelvételi kérelemmel fordult a Zalaegerszegi Torna Egylethez (nem a ténylegesen működő, ZTE nevet viselő klubokat jelenti, hanem az anyaegyesületet, amelyben jelenleg egy ultiszakosztály működik - a szerk.) a ZTE egykori 11 válogatott sportolója, de nem is válaszoltak a hivatalos levelükre. Hát ezért voltak kénytelenek új egyesületet alakítani.
A klub elnöke, valamint két alelnöke biztos abban, hogy volt egyesületi társaikkal együtt sikerül megvalósítani célkitűzéseiket.
Elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy az egyesület nyitott, várják az újabb tagokat. Toborzásra nincs is szükség, hiszen naponta jelzik belépési szándékukat a klub egykori kiváló sportolói.

z.t.