A Zala megyei foglalkoztatási paktum keszthelyi ülése

(2019.05.16., 8:50)

 

A keszthelyi ülés előadói.

 

2019. május 9-én Keszthelyen, a Balaton Kongresszusi Központ és Színház épületében tartották a TOP-5.1.1-15/2015 „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” című projekt KKV munkacsoportjának hatodik találkozóját. Ezen a helyi termelők segítése, a bértámogatás és a külföldi cégekkel való együttműködési pályázatok voltak a legfontosabb témák.
Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere, a paktum keszthelyi irányítócsoportjának vezetője megnyitó beszédében elmondta, hogy eddig 50 főt sikerült elérniük. Hét személy vállalkozóvá válását segítette a projekt és 26 fő az, aki bérköltségi, illetve bértámogatásban részesült, a projektnek köszönhetően el tudott helyezkedni. Nagy Bálint kijelentette, hogy a város életében két területet tart fontosnak: a családok és a kisvállalkozók védelmét.
Kovács Károly, a Zala Megyei Önkormányzat paktummenedzsere a résztvevők számára összefoglalta a 2021. június 30-ig tartó projekt aktualitásait. Elmondta, hogy összesen 630 személy bevonása a terv, eddig 380 fővel léptek kapcsolatba. Közülük az alacsony iskolai végzettségűek, az ötven év felettiek és az inaktívak vannak többségben.
Deák Ferenc (Zala Megyei Kormányhivatal) a 2019. évi támogatási lehetőségekről adott tájékoztatást.
Nagy András, a Zala Megyei Vállakozásfejlesztési Alapítvány (ZMVA) ügyvezető igazgatója kiemelte: „Tőlünk még senki nem távozott úgy, hogy ne kapott volna használható információt.
Jakab Katalin (Keszthelyi Járási Hivatal) „Élelmiszerhigiénia és biztonság a kereskedelemben és vendéglátásban” címmel tartott előadást.
Horváth Petra (ZMVA) és Gerencsér Hajnalka (ZMVA) a magyar-horvát határon átnyúló pályázati programokról, illetve a vállalkozásfinanszírozási lehetőségekről szólt a résztvevőknek.

 

Számos témakörben kaptak tájékoztatást a résztvevők.