A világ uzsorása (2020.12.16., 8:10)

 

Soros lassan többet orbánozik, mint korábban Orbán sorosozott.

Fotó: MTI

 

Azt hinné az ember, hogy az idős kor, az évek múlása hatással van a lélek fejlődésére, az empátia kiteljesedésére. Általában így van ez, de nem mindenkinél, például a világ uzsorásánál, Soros Györgynél sem.
Miután a magyar-lengyel fellépés keresztbe tett az uzsorás tervének, a Project Syndicate című véleményportálon nem titkolta csalódottságát: „A lehető legrosszabb kompromisszumot sikerült megkötnie Magyarországgal és Lengyelországgal Angela Merkel német kancellárnak.”
Valóban rossz kompromisszum ez. Soros György szempontjából. Nincs újabb pénzkaszálás, országokat eladósító Soros-uzsora. A pénzügyi kalandor a véleménycikkben erkölcsi felháborodást is emleget. Hogy nem szakad le az ég!...
A világ uzsorásának magyarországi fullajtárai nehezen térnek magukhoz. Azért Donáth Anna biztosan „csacsog” majd Vera Jourovával a jogállamiságról, Hadházy Ákos tesz egy-két feljelentést, Dobrev Klára még távolabb kerül az igazmondástól, születnek majd álhírek és készülnek kamuvideók.
Ettől a pofontól nehezen tér majd magához a disznósajt-koalíció. De magához tér majd, s még aljasabb eszközökkel indít támadást.
Érdekes napok ezek. Soros György lassan többet orbánozik, mint korábban Orbán Viktor sorosozott.

Ekler Elemér