A város újra elkezdett hinni önmagában (2017.12.16., 12:45)

Átadták a Zalaegerszegért Díjakat

 

Balaicz Zoltán  mondott ünnepi beszédet. (A fotó rákattintva nagyítható.)


December 15-én, pénteken délután került sor a városi Díszteremben a Zalaegerszegért Díjak átadó ünnepségére. Ennek megkezdése előtt nem sokkal az egyik kitüntetett, Fazekas Gábor rosszul lett, de az ugyancsak kitüntetett dr. Percs Erika és fia, dr.  Harang Gábor gyors beavatkozással megmentették az életét.
Balaicz Zoltán polgármester ünnepi beszédében számba vette az elmúlt évek eredményeit, kiemelten szólt a város jubileumához kötődő eseményekről, rendezvényekről, majd  ezt mondta:   - Assisi Szent Ferenc a következőket írta egykor: "Ahol békétlenség van, ott teremtsünk harmóniát. Ahol hamisság van, ott teremtsünk igazságot. Ahol kétely van, ott teremtsünk hitet. Ahol kétségbeesés van, ott teremtsünk reményt." Nos, tisztelt hölgyeim és uraim, évek óta ezzel a filozófiával dolgozunk közösen városunkért, és jó látni, hogy a maga területén mindenki teszi a dolgát, így az összefogásnak megvan az eredménye: a fejlődő és erősödő Zalaegerszeg! De fontos hangsúlyozni, hogy a sikerek és az eredmények nem a polgármester érdemei. Ez egy csapat, egy közösség, egy város közös sikere, egy városé, amely újra elkezdett hinni önmagában, és hozzálátott megvalósítani közös álmunkat, amit úgy hívunk, Zalaegerszeg! Egy olyan lokálpatrióta összefogás született meg, ahol mindenki tenni akar, ahol az számít, ami összeköt, és nem az, ami szétválaszt, ahol közösen dolgozunk egy olyan Zalaegerszegért, ahol mindenki megtalálja a jövőjét!   A polgármester végül gratulált valamennyi kitüntetettnek és áldott, békés, boldog karácsonyt és sikeres, szerencsés új esztendőt kívánt.  Az ünnepségen részt vett Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, aki kiemelten szólt  a megyei jogú városokat érinti kormányzati tervekről, majd gratulált a díjazottaknak.
Ezt követően került sor a Zalaegerszegért Díjak átadására. Az idei kitüntetettek:

Babos Sándorné testnevelő tanár, edző

Cserhalmi Henriette könyvrestaurátor

Fazekas Gábor szakközépiskolai nyugalmazott igazgató

Horváth Géza vállalkozó

Horváth Miklós, a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetségének vezetője 

Dr. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum igazgató-helyettese   Müller Imre erdőmérnök

Dr. Percs Erika háziorvos

Dr. Vajda Istvánné magyar-latin szakos tanár

Összefogás Botfáért Egyesület

A díjátadás után Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke a jubileumi év  kapcsán köszöntő oklevelet adott át a várost képviselő polgármesternek, majd Balaicz Zoltán köszönte meg és nyújtott át elismerő oklevelet azon cégek, intézmények képviselőinek, amelyek az ünnepi esztendőben áldozatos munkával segítették a várost.

z.t.

 

Álló sorban balról: dr. Kostyál László, Horváth Géza, Müller Imre, Vigh László, Balaicz Zoltán, Pogácsás Tibor, dr. Illyés Zoltán ( Összefogás Botfáért Egyesület képviseletében), dr. Palkovics László, dr. Sifter Rózsa, Horváth Miklós, Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, dr. Pál Attila. Alsó sor: Cserhalmi Henrietta, Babos Sándorné, dr. Percs Erika, dr. Vajda Istvánné. (A fotó rákattintva nagyítható.)