A váltó OB is ünnep volt Zalaegerszegen (2019.06.07., 8:25)

Három Zalaszám ZAC bronzérem

 

A 4x400 méteres junior leányváltó.

 

Vasárnap is kegyeibe fogadta az időjárás a „nagy zalaegerszegi atlétikai hétvége" versenyzőit és szervezőit. A Zalaegerszeg Nagydíja-Zalaszám Kupa Országos Váltófutó Bajnokságon összesen 173 (!) váltó állt rajthoz.
Nagy öröm volt számomra – mint házigazdának látni –, hogy az első versenynaphoz hasonlóan uralta a rendezvényt a Zalaszám ZAC két fő szervezője, Kámán Ferenc és Bella Attila. Segítségükre volt az a 60 önkéntes versenybíró, a versenyiroda és a bajnokság névadó főszponzora, maga dr. Szász Péter, aki Kámán Vilmos ZAC elnökkel alig győzte a díjak átadását – nyilatkozta lapunknak Szakály István ügyvezető igazgató. – Ha szabad, így a sajtón keresztül is megköszönöm minden résztvevő áldozatos, precíz munkáját.

 

Az ifjúsági hölgyek 4x100 méteres váltója. Balról: Lakat Petra, Bajnóczi Sára, Nagy Klarissza, Csonka Dorina.

 

Szakmai szempontból a fővárosi nagy egyesületek vitték a prímet. De a győzelmek megoszlottak köztük, így a verseny fő díját, a Zalaszám Kupa Zalaegerszeg Nagydíját a székesfehérvári ARAK vehette át dr. Szász Pétertől.
A Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club atlétái három bronzérmet, két 4., egy 5., két 6. és két 7. helyezést értek el. A junior hölgyek 4x100 m-en Szekeres Jázmin, Nagy Pálma, Varga Panna, Molnár Nóra összeállításban 49,56 mp-es időeredménnyel nyerték az első bronzérmet. A második junior bronzérem 4x400 m-en született Bajnóczi Sára, Nagy Pálma, Lakat Petra, Varga Panna jóvoltából. Időeredmény: 4;17,84 perc.  Az ifjúsági hölgyek 4x100 m-es stafétája szerezte a harmadik zalaegerszegi bronzérmet Lakat Petra, Bajnóczi Sára, Nagy Klarissza, Csonka Dorina összeállításban 50,46 mp-es idővel. A sikeres versenyrendezés mellett Kámán Ferenc edző a hölgykoszorú érmeinek is örülhetett, hisz sok edzésmunka áll a háttérben. A 4x200 m-es felnőtt férfi váltó 4. lett Dienes Mátyás, Baki Barnabás, Csányi Krisztofer, Ott Benjamin összeállításban. A további döntős 4., 5., 6., 7. helyezéseket a Zalaszám ZAC újonc és serdülő atlétái, esetleg a jövő bajnokai érték el.
- Június első hétvégéje valóban a zalaegerszegi atlétika vizsgája és ünnepe volt. Közel másfél ezer (!) sportolóval, edzőikkel és kísérőikkel, olajozottan működő versenybíróságokkal. És három helyi dobogós helyezéssel. Bár az atlétika nem úgynevezett „látványsportág”, ezért különösen hálásak vagyunk a minket hirdetésekkel és reklámokkal támogató zalaegerszegi cégeknek. Az ő támogatásuk nélkül ez a csoda nem valósulhatott volna meg Zalaegerszegen – mondta Szakály István.

 

A junior hölgyek 4x100 méteres váltója. Balról: Nagy Pálma, Molnár Nóra, Varga Panna, Szekeres Jázmin  49,56 mp.