A vakcinákhoz is „ért” a DK

(2021.01.26., 9:00)

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció „virológusa”. Az sem zavarja, hogy folyamatosan emelkedik az oltási kedv.

 

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be annak biztosítása érdekében, hogy mindenki maga dönthesse el, melyik koronavírus elleni vakcinával oltatja be magát.
Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja hétfői, online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, pártja azt szeretné, ha minél többen beoltatnák magukat. Ezt azonban nem segíti, hogy nem lehet tudni, az emberek szabadon választhatnak-e a vakcinák közül – tette hozzá.
A DK szeretné, hogy senkit ne lehessen arra kényszeríteni, hogy például olyan vakcinával oltsák be, amit nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség (EMA). A képviselő közölte, javaslatuktól azt várják, hogy érdemben növelni fogja a „megtépázott” oltási kedvet. (Forrás: MTI)

*  *  *

Legalább ne Arató Gergely jelentette volna be ezt a baromságot. Az az ostoba alak, aki tavaly májusban egy élő TV-adásban azt találta mondani a koronavírusban meghalt emberekről, hogy „ebben a számban sem áll sajnos rosszul az ország”.
Vagyis Gyurcsány pártjának nem tetszik, hogy Magyarországon kevés halottja van a járványnak, tehát a kormány jól kezeli a válsághelyzett.
Most a vakcinákkal keveredett bizonytalan kapcsolatba Arató úr. Az a csoda, hogy még nem esett be azon a nyitott ajtón, amelyen törvényjavaslattal akar dörömbölni. A kormány tagjai ugyanis már több alkalommal elmondták, hogy az oltás ingyenes, önkéntes és szabadon válaszható az egészségügyi hatóságok által engedélyezett vakcinák közül.
Vagy Arató úr esetleg másfajta, vakcinát javasolna? Tavaly májusi kijelentése alapján van egy sejtésem. Tudna ajánlani egy „csodaszert”, amely segítene korrigálni akkori mondatát erre: Ebben a számban (a járvány miatt halálozásban) szerencsére rosszul áll az ország.

E.E.