A téli vagy a nyári időszámítás maradjon? (2021.03.29.,8:55)

 

A kérdés megoldása nehéz feladat a brüsszeli bürokratáknak…

 

Még nincs döntés arról, hogy a téli vagy a nyári időszámítást használják-e az Európai Unió tagállamai – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI megkeresésére.
A tárca felidézte, hogy az Európai Parlament 2019 tavaszán támogatta az óraátállítás megszüntetését célzó európai bizottsági javaslatot, a kezdő dátumot az eredeti kezdeményezés szerinti 2019 helyett azonban 2021-ben határozta meg.
A képviselők további egyeztetésre kérték az Európai Bizottságot és a tagállamokat annak érdekében, hogy az egységes piac működését ne forgassa fel az, hogy egyes országok a téli, míg mások a nyári időszámítás mellett döntenek.
A javaslattal kapcsolatban elfogadott uniós tanácsi álláspont nincs, azt mostanáig a 2020-ban és a 2021 első felében soros elnökségek egyike sem tárgyalta – közölte az ITM.

 

***

Csodálkoznék, ha az Európai Parlament előbbre jutna ebben az ügyben. A brüsszeli bürokraták már sok esetben bebizonyították alkalmatlanságukat, konkrét, fontos ügyekben gyorsan, szakmailag megalapozottan képtelenek dönteni.
Példa erre a vakcinabeszerzés, a migránsügy, a szuverén tagállamok „jogállamiság” nevében történő zsarolása, a genderszemlélet erőszakos terjesztése.
Aljas mesterkedések ezek, összehangolt támadás a normalitás ellen.
Hogyan tudnának értelmes választ adni arra ezek az idióták, hogy miképpen oldják ezt a mára idejétmúlt kérdést, amit óraátállításnak hívnak.
Az órának úgy kellene járnia, ahogy évszázadokon (évezredeken?) keresztül járt. Semmi köze már a túlértékelt energiatakarékossághoz. Akkor, amikor villanyvilágításos Forma 1-es futamokat rendeznek, hűtött (!) stadionokban lesz a labdarúgó-világbajnokság… Lehetne folytatni a sort!
A biológiai óra erőszakos átállításának kárairól viszont nagy a csönd…

E.E.