A szociális gazdaságok erősödő szerepe (2018.02.13., 9:00)

Konferencia Zalaegerszegen

 

Vigh László szerint jelentős szerep jut a szociális gazdaságoknak.

 

A Zalai innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása elnevezésű projekt keretében a szociális gazdaság témakörét felölelő konferenciára került sor február 7-én Zalaegerszegen, a Megyeházán.
     Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy a gazdaság megélénkülése miatt igen nagy igény van a munkaerőre. Ebben jelentős segítséget nyújthatnak a szociális gazdaságok, amelyek keretében a munkaerőpiacról különböző okok miatt kiszorultakra is szerep vár.
     Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke hozzászólásában részletes tájékoztatást adott a jelenleg is zajló Foglalkoztatási paktum lényegéről, céljairól, megvalósításáról.
    Lehel András Tiborné, a Belügyminisztérium szociális szövetkezeti koordinációs osztályának vezetője a szociális és társadalmi vállalkozások foglalkozáspolitikában betöltött szerepéről tartott előadást.
    Dr. Karakó László, az OFA Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója cégének azt a tevékenységét részletezte, amit a foglalkoztatásban betölt.
    A további előadások során Gáspár Lívia, a Kolping Gondozási Központ Lenti vezetője, kutatásvezető a zalai innovatív szociális gazdaság projektjeiről szólt. Egy felmérés szerint segíteni kell a szociális gazdaságok piacra jutását, annak ellenére, hogy ezek a közfoglalkoztatottakat, a munkaerőpiacról kiszorult embereket felkarolt szervezetek elsősorban helyi igényeket elégítenek ki tevékenységükkel.

 

Több előadást is hallhattak a résztvevők.