A siker terhei… (2019.04.30., 13:45)

 

Vasárnap vereséget szenvedett a csapat, de május elsején lehet javítani Cegléden.

 

Általában sántít minden összehasonlítás, de van alapjuk. Még a labdarúgásban is.
Kikapott a ZTE FC a Budaörs ellen vasárnap, ráadásul a találkozó nagy részében emberhátrányban játszott a fővárosi együttes.
Ennek ellenére - négy fordulóval az NB II-es bajnokság befejezése előtt - nyolc ponttal vezeti a tabellát a második Kaposvár, s kilenccel a harmadik Vasas előtt.
Hosszú idő után veszített mérkőzést hazai pályán az egerszegi csapat. A nézők egy részétől kapott is érte eleget, nem éppen irodalmi stílusban.
Hamar elfeledkeztek arról, hogy egy évvel ezelőtt nem az NB II-es bajnokság megnyerése, az élvonalba jutás volt a cél, hanem az, hogy – szégyenszemre – ki ne essen a csapat az NB III-ba. Nagyon közel állt hozzá.
Most viszont a bajnoki aranyéremhez áll nagyon közel. Sok minden változott tehát Zalaegerszegen. Csak a szurkolók egy része nem. Azokra gondolok, akik a foci- meccset amolyan leeresztő szelepnek tekintik, ahol következmények nélkül lehet szitkozódni, anyázni.
Minden csapat életében vannak hullámvölgyek. Egy vereség még nem jelenti ezt, ráadásul a ZTE-nek van lehetősége a javításra, ami a kitűzött cél elérését jelenti.
A ZTE nem a Barcelona, a magyar bajnokság színvonala meg sem közelíti az angolét, a spanyolét, a németét, vagy akár az olaszét. Mivel Magyarországon is nézhetjük televízión e bajnokságok mérkőzéseit, csak nagyon ritkán tapasztaljuk – pedig ott 50-60-70 ezer ember van a stadionokban –, hogy a hazai szurkolók egy rosszul sikerült találkozó után alpári módon viselkednek saját csapatuk játékosaival szemben.
A ZTE most ezt egyáltalán nem érdemli meg. Ennek a csapatnak a teljesítménye – véleményem szerint – gyakorlatilag képességeinek felső határát súrolja. Ez pedig elég lehet a bajnoki címhez.
Utána, a remélhető bajnokavatást követően, jön a neheze. Fel kell készülni az NB I-re. Nem csak a pályán, hanem a nézőtéren is.

E.E.

 

A Budaörs elleni találkozó után is a B-középhez mentek a játékosok. Reméljük, Cegléden már a feljutást ünnepelhetik a lelkes szurkolók.

Fotó: Zalatáj