A pápa és az Európai Bizottság elnöke… (2018.10.25.,8:55)

Csoda, hogy itt tart az öreg kontinens?

 

Ferenc pápa migránsok lábát mossa. Erdélyből viszont csak Drakulát ismeri.

 

Látszólag két különálló hír.
Ferenc pápa a Márton Áronért, a vértanú püspök szentté avatásáért Erdélyből hozzá elzarándoklóknak azt mondta, hogy ő Erdélyből csak Drakulát ismeri.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke október 23-án pedig azt mondta, hogy az európai történelem nagyszerű pillanata volt, amikor az erdélyi románok önhatalmúan kimondták Erdély Romániához való csatlakozását.
Ferenc főpap véleményem szerint a római katolikus egyház egyik legjelentéktelenebb pápája. Még a Borgiák is érdekesebbek az utókor számára. Pedig nem voltak szentek. De Ferenc nem is érdekes, nem is karizmatikus egyházi vezető. S ha csak Drakulát ismeri Erdélyből, Márton Áronról nem is hallott, az őt nagyszerűen minősíti. Érthető - s ezt mint katolikus mondom -, hogy itt az ideje az egyház megújulásának. Istenem, hol van már II. János Pál vagy XVI. Benedek!...

 

Juncker is elárulta mélyenszántó történelmi ismereteit. Kár, hogy nem él már a diktátor Ceausescu, talán vele is olyan baráti viszonyban lenne, mint Soros Györggyel.

 

Jean-Claude Juncker más fejezet. Kívánom ennek az intézményesített állami adócsalónak, az isiásszal álcázott, Soros Györgyöt csókolgató alkoholista vénembernek, hogy hazája, Luxemburg területét is csonkítsák meg kétharmaddal, mint azt 1920-ban Magyarországgal tették. Nem maradna más a térképen, mint egy bolhapiszok.
2019. májusában remélhetően nem marad Junckerékből hírmondó sem az Európai Unióban.
Véget ér egy rossz álom. Véget érhet Európa vesszőfutása…

E.E.