A mozdonyvezetőt és a jegyvizsgálót is kórházba szállították

Megérkezett a válasz MÁV Zrt.-től (2018.12.13.,15:05)

 

A hodosi állomás, ahol a mozdonyok ütköztek.

 

Tegnap jelent meg honlapunkon, hogy a határmenti, szlovéniai Hodos állomáson két mozdony ütközött (itt olvasható). A balesetnél a zalai mozdonyvezető és a kalauz is megsérült. Az eset miatt - érintettség okán - megkerestük a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát, ahonnét a következő választ kaptuk:
„Az eset december 3-án történt, körülbelül 17:41-kor a hodosi állomáson egy szlovén mozdony begurított a vágányra egy magyar mozdonyt az ott álló Bz motorvonatra. Az ütközés megközelítőleg 20 km/h-ás sebességgel történt. A baleset során a motorvonaton tartózkodó mozdonyvető és a jegyvizsgáló sérült meg. Őket a mentők a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház Sürgősségi Traumatológiai Ambulanciájára szállították. A történtek kivizsgálása folyamatban van, további információkért javasoljuk, hogy forduljon a szlovén hatósághoz, illetve a vasúttársasághoz.”
Tegnap a december 9-i zalaegerszegi, engedély nélküli vonatindítás ügyében is érdeklődtünk a MÁV Zrt.-nél, ugyanis értesülésünk szerint már fegyelmi döntések is születtek. Erre a levelünkre eddig még nem kaptunk választ.

E.E.