A migránsok fontosabbak, mint az őshonos polgárok

Hiába volt a több mint 1 millió aláírás?

(2021.01.18.,14:55)

 

Az Európai Bizottság, „élén a témafelelős Vera Jourovával” gyakorlatilag lesöpörte az asztalról a kezdeményezést.

 

Az Európai Bizottság nem irányoz elő új jogi aktusokat a Minority SafePack nevű európai polgári kezdeményezéssel kapcsolatban, mivel a már hatályos jogszabályok és szakpolitikai intézkedések teljes körű végrehajtása komoly fegyvertárat fog biztosítani a kezdeményezés céljainak támogatásához – olvasható a brüsszeli testület sajtóközleményében.
Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN), a Minority SafePack kezdeményezője az MTI-nek eljuttatott nyilatkozatában bírálta a kezdeményezésre adott bizottsági választ.
„Az EB azoknak a kérését utasította el, akik számára az európai nyelvi és kulturális hagyaték megőrzése nem egy jól hangzó szlogen, hanem a mindennapok kihívása. Az EB vállon veregető álláspontja nem elégséges, az aláíró 1 123 422 polgár konkrét intézkedéseket, cselekvést várt" - fogalmaztak.
Hangsúlyozták: válaszával a bizottság, amely a demokrácia, a jogállamiság, az értékelvűség és az igazság őreként hirdeti magát, cserbenhagyta az EU nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó 50 milliónyi polgárát, köztük több millió embert, akiket saját országukban folyamatosan jogsérelem ér. A bizottságnak be kellene látnia, hogy az uniós polgárok akaratát az Európai Parlament képviseli, és minden olyan döntésével, amely ellentétes a parlament álláspontjával, gyakorlatilag az uniós polgárok akaratával megy szembe.
Hozzátették: továbbra is hisznek az Európai Unióban, az együttműködésben, a jog érvényesülésében, ezért új eszközökkel, új lendülettel keresik a megoldást: az őshonos kisebbségi nyelvek és kultúrák érvényesülését és védelmét. (Forrás: MTI)

***

Az Európai Bizottság üzenete egyértelmű: 50 millió őshonos európai polgárnál fontosabbak a migránsok. A kioktatás felháborító, cinikus, de hát mit várhatnánk egy Vera Jourova nevű „témafelelős” némbertől, Donáth Anna nyifánca liberális magyar EP-képviselő csacsogó-partnerétől.
Ne legyenek illúzióink: az Egyesült Európai Unió kiötlői és zsoldosai nem tágítanak, minden eszközt felhasználva haladnak céljuk elérése felé.
Ez a döntés is ezt bizonyítja.
Ébredj Európa! Talán még nem késő…

E.E.