A MÁV Zrt. cáfol (2018.12.18., 9:20)

 

A MÁV Zrt. szerint még nem született fegyelmi döntés…

 

Lapunk több alkalommal is foglalkozott a december kilencedikén történt esettel (a korábbi cikkek az oldal alján találhatók). A zalaegerszegi vasútállomáson engedély nélkül elindították a Zalaszentivánig közlekedő személyvonatot, miközben ellenkező irányból érkezett a Göcsej Intercity szerelvénye. Szerencsére a biztosítóberendezés megtiltotta a behaladását az állomásra, így a két vonat 500 méter távolságban megállt.
Legutóbbi cikkünkben arról tudósítottunk, hogy információink szerint már fegyelmi döntések is születtek. Ezt cáfolta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága, ugyanis arról tájékoztatta lapunkat, hogy értesülésünk nem helytálló, „nem született fegyelmi döntés. A baleset körülményeit még vizsgálja a vasúttársaság és az ITM Közlekedésbiztonsági Szervezete is.”
Köszönjük a választ, s természetesen várjuk majd a vizsgálat lezárása után a tájékoztatást. Ezek szerint az engedély nélküli vonatmenesztésnek semmi köze nem volt ahhoz, hogy az eset után az egyik szolgálattevőt Zalaegerszegről Celldömölkre helyezték január elsejétől, a másikat pedig – információink szerint – Zalaszentivánra.

z.t.

 

Engedély nélkül indították el a vonatot Egerszegről (2018.12.11.)

A mozdonyvezetőt és a jegyvizsgálót is kórházba szállították (2018.12.13.)