A „lopott fotó” (2018.02.21., 11:10)

- avagy egy „gyomorforgató történet”

 

Az ominózus Facebook-oldal.

 

Érdekes cikk jelent meg minap a Magyar Nemzet online oldalán („Gyomorforgató történet – lopott fotóval indult a 2018-as választási kampány”). Az írás szerzője a „Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt” elnevezésű Facebook oldalon lévő hozzászólások egyikét idézi (az mno.hu oldalon megjelent cikk itt olvasható: https://mno.hu/belfold/gyomorforgato-tortenet-lopott-fotoval-indult-a-2018-as-valasztasi-kampany-2448081 )
Az írás azért érdemel figyelmet szűkebb régiónkban, mert említés történik benne Zalaegerszegről is.
A Facebook oldal neve egyébként szinte tökéletesen megegyezik a Demokratikus Koalíció (DK) egyik jelszavával, ami egyértelműen arra utal, hogy meg kell vonni a külföldön élő magyar állampolgárok szavazati jogát.
Közismert, hogy Gyurcsány Ferencék régóta alkalmaznak olyan ál-Facebook-csoportokat, blogokat, amelyek a Demokratikus Koalíció üzeneteit közvetítik, ám úgy tüntetik fel magukat, mintha függetlenek lennének. Ilyen felület például az európakávézó blog, vagy a nyugatifény, amelyek a DK politikai ellenfeleit támadják. Ezeken a felületeken olyan üzeneteket továbbítanak, amelyeket a DK hivatalos kommunikációjában nem tanácsos közzétenni.

 

Az „alapanyag”, amit jogtalanul használtak.

 

A megjelent cikkel kapcsolatban a Zalatáj megkereste Nagy Zoltánt, a Demokratikus Koalíció Zala megyei koordinátorát. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a DK támogatja-e anyagilag ezt a Facebook-oldalt, továbbra is használják-e a kampányban, s egyetért-e azzal a módszerrel, hogy illegálisan szerzett fotót használnak.
Miután Nagy Zoltán azt válaszolta, hogy nem olvasta az mno.hu-n megjelent írást és az ominózus Facebook-oldalt sem ismeri, ezért átküldtük neki a cikket. Ennek elolvasása után azt javasolta, hogy forduljunk információkért a Demokratikus Koalíció központjához.
Február 19-én (hétfőn) elküldtük érdeklődő levelünket Gréczy Zsoltnak, a párt szóvivőjének, de nem kaptunk választ. Időközben a DK információs irodájában is érdeklődtünk, ahol nem tudtunk a szóvivővel beszélni, de egy munkatárstól azt a választ kaptuk, hogy keresni fogják lapunkat.
Eddig ez még nem történt meg. Amennyiben megérkezik a Demokratikus Koalíció válasza, azonnal közöljük.

E.E.

 

S ez lett belőle… Vajon mit érezhettek a Parajdi-család tagjai, amikor meglátták a plakátot?