A jól működő közös nevező (2018.01.11., 9:40)

 

A négy vezető sajtóreggeli keretében adott tájékoztatást az eredményekről és a tervekről. Balról Balaicz Zoltán, Vigh László, dr. Sifter Rózsa és dr. Pál Attila.

 

Hogyan lehet a politikában megtalálni a közös nevezőt? Erre a számtani fogalomra a jó példát adja az az újévi, megyeházi sajtótájékoztató, amelyet Vigh László országgyűlési képviselő hívott össze, s amelyen részt vett, s egyben felszólaló volt dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a Zala Megyei Kormányhivatal vezetője, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.
Immár harmadik alkalommal ismertette a négy politikus a sajtó meghívott képviselőinek az elmúlt esztendő történéseit, s vázolta a 2018-as év terveit, elképzeléseit.
A sajtótájékoztatón elhangzottakat egy cikkbe tömöríteni teljes terjedelemben lehetetlen. A részletekre a későbbiekben természetesen – ahogy eddig is – visszatérünk, és folyamatosan figyelemmel kísérjük a történéseket. Ízelítőül a vezetők részéről elhangzott egy-egy kiemelt jelentőségű fejlesztés, feladat:

 

Elhangzott, hogy a zalai sajtó korrekt módon számolt be a történésekről.

 

Dr. Sifter Rózsa: - 2017-ben négy helyen avattak a NAV-val kapcsolatos ügyintézésre is alkalmas kormányablakot Zalában. Idén Zalakaroson nyílik felújított kormányablak.

Dr. Pál Attila: - A 2020-ig elköltendő TOP-forrásból 23 milliárd jut Zala megyének.
Balaicz Zoltán: - 10 cég is új üzemcsarnokot épít, vagy bővít Zalaegerszegen. A Területi Operatív Program (TOP) keretében 16,8 milliárd forinthoz jutott a város.
Vigh László így összegezett: kevés megye mondhatja el, hogy ilyen összhang lenne a vezetők között. S az is tény, hogy a zalai sajtó korrekt módon számolt be a történésekről, s köszönet jár ezért.

E.E