A jelölt minősíti jelölőit is (2020.10.09,11:15)

Mi lenne, ha Bíró a Fidesz-KDNP jelöltje?

 

Koncz Zsófiának a teljes ellenzék lesz az ellenfele vasárnap.

Fotó: badog.blogstar

 

Lenne egy jó szerepajánlatom a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkoló, az intézményt elfoglaló csepűrágóinak! Vigyenek színre egy elképzelt történetet, az október tizenegyediki időközi országgyűlési választás átírt forgatókönyvét.
A helyszín Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerülete. Főszereplők: Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP és Bíró László, az összes ellenzéki párt közös jelöltje. Váratlan és meglepő húzásként azonban a dramaturg olyan döntést hoz, hogy Bíró László a Fidesz-KDNP jelöltje lesz, mert a „demokratikus” ellenzék új jelöltet állít.

 

Bíró László és a bűnbocsánat… Nagyon messze vannak egymástól.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Az ellenzék a választásig hátralévő időben drasztikus, agresszív kampányt folytat. Elfogadhatatlannak tartják, hogy a Fidesz-KDNP a hatalom megtartása érdekében még arra is képes, hogy egy rasszista, antiszemita, a dolgozóit kizsigerelő, az elmaradt munkabért követelő alkalmazottait agyonlövéssel fenyegető jelöltet támogat. A jogállamiság ilyen mértékű megsértése cselekvésre készteti Magyarország demokratikus politikusait. Egyenesen Brüsszelig futnak, Katarina Barleyhez és Vera Jourovához fordulnak panaszukkal.
A Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkoló csepűrágói végül is nem tudnak megbirkózni az átírt forgatókönyvvel. Visszaadják a szerepet, marad minden a régiben. Maradnak sztrájkőrök.
Vasárnap tehát Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje és Bíró László, a csalamádé ellenzéki koalíció fentebb jellemzett politikai kalandorja csap össze.
Nem mindegy a végeredmény.

E.E.