A hazai atlétika fővárosa lesz Egerszegen (2019.05.28., 8:00)

 

 

Szakály István, a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy a sportegyesület történetében először sikerült Zalaegerszegre hozni Magyarország 2019. évi országos váltófutó bajnokságát. A június 1-2-i hétvégén több, mint ezer atléta érkezik Zalaegerszegre!
- Szombaton 13 órakor a hagyományos WHC Kupa Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta? országos döntőjével kezdünk, ahol a 10-12 éves fiatalok 60 és 800 m-en, valamint távolugrásban és kislabdahajításban versenyeznek az érmekért és a WHC kupáért. Tóth Zoltán cégtulajdonos már sajátjának tekinti a rendezvényt, melyen minden évben új és új tehetségek tűnnek fel. Ugyancsak szombaton 13 óra 45 perctől „ráindítjuk” a fiatalok versenyére a nyílt felnőtt vidékbajnokságot. Dr. Szász Péter igazgató a Zalaszám ZAC megalakulása óta névadó főszponzora a rangos versenynek. Ezzel az eseménnyel állítunk emléket dr. Zumbok Ferencnek, a Zalaegerszegi Atlétikai Club alapító tiszteletbeli elnökének is. A bajnokság minden versenyszáma egyúttal Szuper Liga verseny is. Az érdeklődők este fél nyolcig tekinthetik meg a Zalaszám Kupa döntőit – mondta elöljáróban Szakály István, majd így folytatta:
- Vasárnap 11-18 óráig megszakítás nélkül versenyeznek a magyar bajnoki címekért a 4x100 m-es váltóktól a 4x800 m-es csapatokig a sportegyesületek.  Az első siker az volt, amikor Kámán Ferenc vezetőedzőnk és Bella Attila szakosztályvezetőnk pályázatát befogadta a MASZ elnöksége. A következő lépésben sikerült megnyernem fővédnöknek Vigh László országgyűlési képviselő miniszteri biztost, Balaicz Zoltán polgármestert és Gyulai Miklóst, a MASZ elnökét. Az ő támogatásukkal sikerült több helyi építőipari és szolgáltató céget megnyerni szponzornak. De a sok kicsi támogatás nem lett elég a rendezés költségeire. Ekkor megint Szász Péterhez kellett fordulnom, hogy segítsen anyagi támogatással befejezni a félig megkezdett munkánkat. Nos, a végeredmény az lett, hogy az OB-t Zalaszám Kupa - Zalaegerszeg Nagydíjaként tudjuk reklámozni. A konkrét jelentős szervező munkáért Bella Attila és Kámán Ferenc kollégámnak jár köszönet. Bár több nem várt nehézség is felmerült szervezés közben, de ők mindenre megtalálták a megoldást. Nyugodt vagyok, s hiszem hogy a korábbi évekhez hasonlóan remek élményekkel fognak hazautazni vendégeink Zalaegerszegről.