A fele már elkészült (2020.04.22., 8:30)

Sajtóbejárás az egerszegi Liszt-iskolánál

 

Balról Gecse Péter, Winklerné Fehér Lívia tagintézmény-vezető, Galbavy Zoltán, Vigh László, Molnár Katalin és Varga István a tankerületi központ igazgatóhelyettesei (a fotó rákattintva nagyítható).

 

– A Modern Városok és a TOP programok az önkormányzat számára kiemelt jelentőségűek. Az elmúlt időszakban a lehetőségekkel élve több intézményt tudtunk felújítani – mondta Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere a Liszt Ferenc Általános Iskolánál tartott sajtótájékoztatón. – Odafigyelünk, hogy az itt dolgozók, az itt tanuló diákok számára megfelelő körülményeket tudjunk biztosítani. Egy ilyen intézménynek közösségépítő, közösségformáló ereje van és ez különös jelentőséget ad a projektnek. A TOP felújítások keretében közel egy milliárd forint értékben tudunk beruházásokat, felújításokat megvalósítani. Bruttó 318 millió forintból indult a Dózsa-iskola felújítása, itt hamarosan műszaki átadás lesz. Reményeink szerint elindul a Petőfi-iskola felújítása, mintegy 340 millió forintos bekerülési költséggel. A Liszt Ferenc Általános Iskola felújításának készültségi foka mintegy 50 százalékos. Elkészült a homlokzatok szigetelése és színezése, az ablakok, a lámpatestek cseréje, a hőszivattyúk telepítése. A tetőszigetelés befejezése után következhet a napelemek felszerelése. A beruházás 335 millió forintból valósul meg. A felújítás célja energetikai jellegű, egy komfortosabb, fenntarthatóbb intézményt szeretnénk visszaadni az itt dolgozóknak és a gyerekeknek. 
– Januárban még nem gondoltuk, hogy egy üres iskola előtt kell a következő sajtótájékoztatót tartanunk – említette Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő. – Nem tartom valószínűnek, hogy az idei tanévben gyerekzsivalytól lesz hangos a mögöttünk álló intézmény. De remélem, hogy szeptembertől az itt dolgozók és a gyerekek is örömmel veszik birtokukba a felújított iskolát.
Galbavy Zoltán visszaemlékezett az iskola több, mint négy évtizedére, megköszönte a projektben résztvevők munkáját.
Vigh László országgyűlési képviselő az online-oktatás eddigi tapasztalatairól beszélt. A résztvevők jól kezelik a kényszerű helyzetet. Az oktatással kapcsolatban probléma nem adódott, a tanév végén mindenki megkapja az érdemjegyeit.
A következő tanévre szóló beiratkozások is digitálisan kezdődtek meg. A szülők hozzáállása pozitív, szívesen segítünk mindenben és szeretettel várjuk a gyerekeket – mondta befejezésül Winklerné Fehér Lívia tagintézmény-vezető.

Samu László