A „demokratikus” ellenzék és a demokrácia (2020.11.19., 9:10)

 

Szabó Tímea: egy Brüsszelnek tetsző magyarországi demokrata.

 

A magyarországi ellenzék közös levélben arra kérte az Európai Unió intézményeit és tagállami kormányait, találjanak megoldást arra, hogy az Orbán-kormány önzése ne lehessen akadálya az európai és a magyar gazdasági válság megoldásának.
„Mi, a magyar demokratikus ellenzék erői, tekintettel a magyar kormány romboló politikája miatt előállt helyzet súlyosságára, szükségesnek tartjuk kinyilvánítani az Európai Unió valamennyi nemzete, állampolgára, s az Európai Unió vezetése számára, hogy Orbán Viktor és kormánya nem egyenlő Magyarországgal” – fogalmaznak az aláírók.
Igazuk van! Orbán Viktor és kormánya tényleg nem egyenlő Magyarországgal. „Csak” demokratikus módon háromszor kétharmados fölénnyel megválasztott kormánya, amely többször is nemzeti konzultáció keretében kérte ki fontos kérdésekben Magyarország polgárainak véleményét, s végrehajtja a demokratikus módon, törvényesen megválasztott Országgyűlés határozatait, törvényeit.
S most nézzük csak, hogy kik is írták alá a levelet: Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan (MSZP), Szabó Tímea és Karácsony Gergely (Párbeszéd), Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté (LMP), Gyurcsány Ferenc (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik).
Díszes társaság! Politikai tevékenységük kimerül a hazudozásban, az országárulásban, az arroganciában, a tehetetlenségben, a vádaskodásban. Mindenben, amit egy tisztességes politikus nem engedhet meg magának.
Brüsszel szemében ők az igazi demokraták Magyarországon. Szegény Európa… Közel a vég.

E.E.

 

Gyurcsány Ferenc: ő még Szabó Tímeánál is nagyobb demokrata.