„A csodák folytatódhatnak...” (2020.01.22.,12:50)

Állománygyűlést tartott a Zala Megyei Kormányhivatal

 

Balról: Rigó Csaba, dr. Pál Attila, Vigh László, dr. György István, dr. Gulyás Gergely, dr. Sifter Rózsa, Balaicz Zoltán (a fotó rákattintva nagyítható.)

 

A Zala Megyei Kormányhivatal január 21-én, kedden a Zala-Zone Járműipari Tesztpálya fogadóépületének konferenciatermében tartotta szűkített állománygyűlését.
Az eseményen részt vett dr. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke, Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és a Zala Megyei Kormányhivatal meghívott dolgozói.
Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd kivetítőn illusztrálva bemutatta a tesztpálya elkészült elemeit.
– Amikor elkezdődött az építkezés, dr. Sifter Rózsa összehívta a szakhatóságokat. Megállapították, hogy mire minden engedély a birtokunkba lesz, az másfél-két hónapot vesz igénybe. Ehhez képest a kormánymegbízott asszony 9 (!) nap múlva felhívott és elmondta, hogy minden engedély a rendelkezésünkre áll. Ez világrekord! Köszönöm a Zala Megyei Kormányhivatal dolgozóinak a kiváló munkáját!
Balaicz Zoltán polgármester köszönetet mondott dr. Gulyás Gergelynek. A miniszterelnökséget vezető miniszter régi barátja a városnak és rengeteg segítséget nyújt a beruházások megvalósításához.
– Zalaegerszeg elsők között szerepelhet a Modern Városok Program elemeinek a megvalósításában, ez nagy mértékben köszönhető a Zala Megyei Kormányhivatal kiemelt támogatásának. A város folyamatos felújításában is számíthatnak a kormányhivatalra. Az önkormányzat és a kormányhivatal közötti szoros együttműködés és korrekt kapcsolat az alapja, hogy szinte csodákat valósítottunk meg. Ha ezt tudjuk tartani, akkor a csodák folytatódhatnak – mondta Balaicz Zoltán.

 

Dr. Gulyás Gergely: - A magyar állam megítélése összehasonlíthatatlanul jobb, mint 8-10 évvel ezelőtt.

 

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta, hogy a 2010. évi kormányváltást követően központi kérdéssé vált a közigazgatás átalakítása. Zala megye a szocialista kormányok régiósítási törekvéseinek a vesztese volt, de a régiók megszűnésével a megye visszakapta régi rangját A járási hivatalok 2013. januári felállításával a megye teljes egésze esélyt kapott a modern igazgatási rendszer kialakítására. Az új struktúrával a kormány célja a területi közigazgatási rendszer történelmi léptékű átalakítása, amely lehetővé teszi a racionális munkaszervezést, a gazdaságos működést, a vezetői szintek és a bürokrácia csökkentését.
Dr. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy már évtizedes hagyománya van a Zalaegerszeghez fűződő kitűnő kapcsolatának.
– A tesztpálya építése nem csak a német autóipar, de a német politikai elit érdeklődését is felkeltette. Angela Merkel tavalyi találkozásunkkor elővett egy Magyarország térképet és meg kellett mutatnunk neki, hogy hol található Zalaegerszeg. Ez csak egy adalék a tesztpálya jelentőségéhez. A tesztpálya építése kapcsán az gondolhatnánk, hogy az kizárólag műszaki teljesítmény. A megvalósításban viszont jelentős szerepet vállalt a kormányhivatal, amely professzionális módon biztosította az engedélyezési eljárásokat – mondta a miniszter. – Az állampolgároknak az állammal való találkozása elsősorban a kormányhivatalokban történik meg. Az a hozzáállás, amit a kormányhivatalokban tapasztalunk, a legnagyobb segítség, amit kaphatunk. A magyar állam megítélése összehasonlíthatatlanul jobb, mint 8-10 évvel ezelőtt – állapította meg dr. Gulyás Gergely.

 

Dr. Sifter Rózsa: - A 2010. évi kormányváltást követően központi kérdéssé vált a közigazgatás átalakítása.

Fotók: Zalatáj

 

– Mintha beléptünk volna a jövő kapuján! – mondott véleményt a helyszínről dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár. – Amióta modern közigazgatás létezik, ekkora fejlesztést még nem hajtottak végre.  Ezzel az államigazgatást és a közigazgatást is új szintre emelték – vélekedett.
A rendezvény végén kormánymegbízotti elismerő oklevelet vehetett át dr. Sali Zsófia és dr. Németh Gyöngyi főosztályvezető, László Katalin kormányablak szakügyintéző, Szelencsik Gábor osztályvezető és Novákné Zámbó Rita kormányablak ügyintéző.
Az elmúlt év decemberében Hegyi Alexandra volt a kormányhivatal egymillió - hatszázezredik ügyfele, aki erről oklevelet vehetett át.

Samu László