A baloldali városvezetés „kedvezményes” tesztje Gyöngyösön

Hatszoros áron kufárkodtak Hiesz Györgyék

(2021.02.10.,12:30)

 

Az egyik nagypályás, a másik, Hiesz György kispályás mahinátor.

Montázs: badog.hu

 

Újabb kínos ügybe keveredett a Covid-gyorstesztek kapcsán Gyöngyös baloldali városvezetése, miközben még le sem zárult a vizsgálat a Bugát Pál Kórházban történt jogosulatlan védőoltások kapcsán.
Csaknem hatszoros áron kínálta a koronavírustesztet Gyöngyös baloldali önkormányzata a helyi lakosoknak – számolt be a Hír TV.
A magát januárban jogellenesen beoltató Hiesz György polgármester novemberben jelentette be, az önkormányzat önköltséges és kedvezményes tesztet biztosít a lakosság számára. Közölték, ennek ára 12 700 forint lesz, amit az önkormányzat számlájára kell átutalniuk a tesztet igénybevevőknek. Az MSZP-s Hiesz az önkormányzati segítséget úgy kommentálta: „aki tesztelni szeretne, az megteheti – igaz, borsos áron”.
A Hír TV a tesztelésről rejtett kamerás felvételeket készített, amelynek során kiderült, hogy az önkormányzattal szerződő cég nem a városvezető által megígért tesztet biztosította a lakosság számára. A mintavételt végző szakemberek is elmondták a felvételen, hogy a teszt egy Acro Biotech nevű amerikai influenza- és Covid-teszt volt, amelynek az ára 2300 forint.
A baloldali városvezetés újabb kínos és zavaros ügybe keveredett, amelynek során ismételten számos kérdés vár tisztázásra – mondta lapunknak Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Mint fogalmazott, a tesztelés hatszoros ára – amit az igénybe vevőkkel kifizettettek – magyarázatra szorul, hiszen önköltséges és kedvezményes tesztet ígértek a gyöngyösieknek. Horváth hozzátette, ne felejtsük el, hogy nem laboratóriu­mi, hanem gyorstesztről van szó, amelyhez a helyiséget, a takarítást, illetve a szervezést az önkormányzat vállalta magára, ami szerinte a minimum, ami az embereknek kijár.
„Tisztázandó, hogy mit jelentett ez esetben az önköltség, illetve mi volt a kedvezmény, ha a teszt piaci árának majdnem a hatszorosát fizettettik a helyiekkel. Továbbá az is, hogy miért az önkormányzat szedte be a pénzt, és egyáltalán milyen szerződést kötött az emberek egészségéért aggódó baloldali városvezetés” – fejtette ki Horváth László. A politikus hangsúlyozta: tisztázni kell azt is, hogy nyerészkedett-e valaki az ügyben az emberek kárára.
A Hiesz György és más személyek kapcsán jogosulatlanul történt védőoltások ügyében még tart a belső vizsgálat a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban – értesült lapunk.
Hiesz újabb videóban magyarázkodik, ebben azt állítja, nem ő a védelmi bizottság vezetője, őt a kórház „meghatározó orvosa” hívta fel s ajánlotta fel neki az oltást, amiről a kórház vezetése is tudott. „Ez nem más, mint felelősségelhárítás” – jegyezte meg Horváth.

Bán Károly
Magyar Hírlap

 

* * *

S ezek a baloldali soron kívüli oltakozók, vírusteszten nyerészkedők akarják újjáépíteni a magyar egészségügyet. (Azért megérne egy vizsgálatot, hogy hányféle szabályt sértett meg az önkormányzat, miközben kufárkodott a koronavírusteszttel.)
Ők beszélnek újjáépítésről, miközben 2010 előtt – a teljesség igénye nélkül – a következőket követték el a magyar egészségügyben:
– Több mint 650 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből.
– A kórházakat eladósították, az adósság 2010-ben elérte a 130 milliárd forintot.
– Az aktív kórházi ágyak számát a baloldal 16 ezerrel csökkentette.
– Szétverték a megbízhatóan működő egészségügyi struktúrát.
– Több száz patikát vittek csődbe.
– Baloldali kifizetőhelyek voltak az egészségügyben. A Gyurcsány-kormány 220 millió forintot költött a vizitdíjhoz kapcsolódó kommunikációra.
– Hűtlen kezelés az Állami Egészségügyi Központnál.
– Hűtlen kezelés az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetnél.
– Intézménybezárások és aktív férőhelyek csökkentése.
– Kórházi széfek. A költségeket a társadalombiztosítás állta a vizitdíjak és a kórházi napidíjak befizetéseiből.
S itt van ez a Hiesz György nevű jóember. Gyöngyös polgármestere. Akinek – szemléletes hasonlattal élve – úgy kellene viselkednie, mint egy hajó kapitányának. Veszélyhelyzetben utolsónak elhagyni a hajót. Erre soron kívül beoltatja magát a feleségével együtt. S mint kiderült, a vírusteszttel is kufárkodik az általa vezetett önkormányzat.
Ez a Hiesz Gyögy egy tipikus kommunista ősbunkó. A tanú című filmben nyugodtan kaphatott volna karakterszerepet.

E.E.