34 év a kézilabda-kapuban (2020.04.20.,10:25)

Bödör Szilvia ma is aktív

 

A Caola SE 1996 áprilisában. Az álló sorban balról a negyedik Bödör Szilvia (a fotó rákattintva nagyítható).

Fotó: Décsy László

 

Bödör Szilvia tagja volt a Caola SE NB I-es kézilabda-csapatának, amely 1997-ig szerepelt az NB I-ben. A kiváló kapus még most is aktív, a Marcali NB II-es együttesében szerepel. Mint köztudott, a koronavírus-járvány miatt a Magyar Kézilabda Szövetség befejezettnek nyilvánította a bajnokságokat, így pihenőre kényszerültek a játékosok. Bödör Szilvia Zalaegerszegen él jelenleg is, itt beszélgettünk vele.
– Befejeződött a bajnokság, az új szezon még messze van. Mégsem pihensz…
– A mozgásra a kézilabdától függetlenül szükségem van. Szerencsére a lányaim, Zoé és Zóra is szívesen tartanak velem. Óvatosak vagyunk, figyelembe vesszük a járványügyi vészhelyzet előírásait.

 

Leányaival…

 

– Hogyan emlékszel vissza a Caolában eltöltött évekre?
– Csaknem velem egyszerre érkezett a csapathoz Utasi Ágota, Szvetlana Gridnyeva és Bojana Radulovics. Őket aligha kell bemutatni. Horváth József egykori válogatott kapus volt az edzőnk, majd később Tóth István érkezett. Mindkettőjüknek élveztem a bizalmát, Egerszegen több mint 100 élvonalbeli mérkőzésen állhattam a kapuban. Aztán a Caola cég kihátrált a csapat mögül, s akkor már biztos volt a kiesés. A sportág megyeszékhelyi megszűnésének körülményeiről még most sem beszélek szívesen. A kézilabda két-három éve éledezik újra Zalaegerszegen. Drukkolok az Egerszegi Kézilabda Klubnak!
– Az utolsó élvonalbeli mérkőzésen is pályára léptél. Abból a csapatból már évek óta egyedül vagy aktív kézilabdázó. Folytatod a játékot?
– Ha rajtam kívül lesz még két kapusa a Marcalinak, akkor már nem erőltetem a játékot. De ha nem így történik, akkor szívesen segítek!
Bödör Szilvia a Csurgó, a Vasas, a Szeged, a Caola, az NKK Zalaegerszeg, a Körmend, a Hévíz és a Marcali együttesében jutott szóhoz. A több mint 30 éves pályafutás alatt 237 élvonalbeli, 301 NB I/B-és és 72 NB II-es mérkőzésen összesen 610 alkalommal szerepelt a Nemzeti Bajnokságban.

 Samu László

 

Időkérés közben Marcaliban…