30 milliárdból épül kutatási központ Nagykanizsán

(2021.03.17.,12:50)

 

Cseresnyés Péter államtitkár, Nagykanizsa országgyűlési képviselője jelentette be a kutatási és fejlesztési központ építését.

 

Közel 30 milliárd forintos beruházásból 18 ezer négyzetméteren kutatási és fejlesztési központ épül Nagykanizsán – mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.
A tudományos parkban a megújuló energiákkal, a hulladék- és a vízgazdálkodás területén végeznek majd kísérleteket a kutatók. A cél az, hogy olyan technológiákat fejlesszenek ki, amelyeket a magyar gazdaság hasznosítani tud, és amelyek révén a magyar cégek is profitálhatnak - tette hozzá.
Az állam által támogatott innovációs központot a Mol és a veszprémi Pannon Egyetem hozza létre, a beruházás munkahelyek teremtésével is jár - ismertette az államtitkár.
Cseresnyés Péter elmondta, hogy a beruházás kezdeti, előkészítő szakaszban van, több év, mire elkészülhet az innovációs központ. (Forrás: MTI)

 

* * *

Mint a fenti hírből kiderül, a közel 30 milliárd forintos beruházást az állam is támogatja, vagyis ez a bejelentés is cáfolja a szocliberális ellenzék azon hazugságát, hogy a kormány tönkreteszi, ellehetetleníti a baloldali vezetésű városokat.
Nagykanizsán pedig ilyen most a képviselő-testület. S egy ottani jelentős beruházást támogat az állam, a kormány.
Nos, a balatonőszödi beszéd óta nem sok minden változott a baloldalon. Mit is mondott akkor, 2006. május huszonhatodikán Gyurcsány Ferenc, az MSZP regnáló miniszterelnöke?
„Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. … Hazudtunk reggel, éjjel, meg este…”
S hazudnak azóta is. Most is.

E.E.