100 éves a ZTE (2020.01.28., 10:45)

Látványos eseményekkel készülnek a jubileumra

 

A sajtó képviselői részletes tájékoztatást kaptak a jubileumi programról (a fotó rákattintva nagyítható).

 

A ZTE centenáriumára tervezett programokról adott tájékoztatást január 27-én a Városházán az ünnepségekre szerveződött munkacsoport.
– Több jelentős évfordulóra is készülhetünk 2020-ban. A méltó ünneplés egyben a közösség erősítése – kezdte a sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester. – Száz esztendő alatt a lokálpatrióta kötődés egyik szimbóluma lett a ZTE, melynek szakosztályai 1920 és 2020 között számos emlékezetes pillanattal, örömmel, büszkeséggel, valamint legendás sportolóval ajándékozták meg a várost és a nemzetet. Bár az egyesület 100 év alatt jelentősen átalakult, több szakosztály megszűnt, a sportágak önállósodtak, a legnagyobbak pedig külön vállalkozásokká alakultak, a ZTE örökre Zalaegerszeghez kötődik, ezért az önkormányzat szeretne méltón emlékezni a jubileumra.
A munkát Vadvári Tibor alpolgármester koordinálja, a munkacsoport vezetője Velkey Péter, a humánpolitikai osztály vezetője. A sporttal foglalkozó referensek – Török András és Gyenese Richárd – is helyet kaptak a munkacsoportban.
Fontos szerepe lesz Kocsárdi Gergelynek és Bodrogi Csabának is a két legnagyobb szakosztály, a labdarúgók és a kosárlabdázók képviseletében.
Az önkormányzat támogatást biztosít az elképzelések valóra váltásához, a jubileum emlékezetessé tételéhez. Egy reprezentatív albumot terveznek, a kötet elkészítésének feladatát Ekler Elemér, a Zalatáj kiadó-főszerkesztője és

Seres Péter fotós-kiadványszerkesztő kapta.

 

A munkacsoport tagjai a jubileumi logóval (a fotó rákattintva nagyítható).

Fotók: Zalatáj

 

Velkey Pétertől, a munkacsoport vezetőjétől megtudhattuk, hogy rendhagyó osztályfőnöki órákra is készülnek az iskolákban, ezekre több, mint ötven egykori ZTE sportolót nyertek meg.
Szakmai konferenciákkal és kiállítással is készülnek a jubileum kapcsán. Ezekben jelentős szerepe lesz a Göcsej Múzeumnak, Kaján Imre igazgatónak, Sümeginé Horváth Anita, Megyeri Anna és Szényi Krisztina munkatársaknak.
A Zalaegerszegi Televízió egy filmet készít. Frauenhoffer Márta, Kósi Zsolt és id. Balaicz Zoltán azon dolgozik, hogy méltóképpen mutassák be a klubot.
Március 07-én rendezik a ZTE-Ferencváros NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzést. Ekkor tervezik az egyesület szakosztályainak a felvonulását és a nézőtéri élőkép bemutatását.  Április 25-én szabadtéri kiállítás nyílik. Május 8-án konferencia lesz, az eseményeket aznap ZTE gálaest zárja, amelyet az Arany Bárány Télikertjében rendeznek. Május 13-án fotókiállítás nyílik a Hevesi Sándor Színházban a ZTE valamennyi szakosztályának emlékezetes pillanatairól. Ennek felelőse Nagy Ferenc, a színház szervezési osztályvezetője és Ekler Elemér. Nagy Ferenc egyébként a ZTE 100 gálaest egyik szervezője is Kocsárdi Gergellyel együtt.
Lendvay Antal kivitelezésében elkészült a „ZTE 100” hivatalos logója is, amely pólókon, emléktárgyakon is szerepel majd.
A jubileumi év rendezvényeiről a Zalatáj folyamatosan jelentet meg előzetest és tudósításokat, riportokat.

Samu László